Moški sodil partnerki in sebi, 44-letni moški je zadušil 36-letno žensko, 36-letni moški do smrti zabodel mamo in poškodoval očeta, 35-letni moški do smrti zabodel svojo 34-letno partnerko, umor 35-letne ženske, njene 58-letne mame in 61-letnega očeta. Zgolj par naslovov iz medijev, ki opisujejo situacijo v Sloveniji v zadnjem času in prikažejo posledice Covid-19 situacije v Sloveniji!

Verjetno še pomnite, da so se še nedolgo nazaj v vladi hvalili, da smo doživeli mesec dni brez smrtne žrtve na naših cestah. Seveda. Ko pa je vzpostavljena policijska ura, ko so gostilne zaprte, ko je prepoved prehoda občinskih meja …

Če vse prepoveš, potem pridejo tudi “rezultati” s katerimi so se hvalili. Ampak realnost je precej drugačna. Realnost ni nekaj na kar bi morala ta vlada biti ponosna, ali pa se mogoče sploh ne zaveda, da so odprli Pandorino skrinjico in da bo takšnih naslovov, kot so zgornji, vse več in več.

S policijsko uro nasilje ni izginilo. Nasilje je ostanlo. Ampak ni vidno navzven, ampak je prisotno znotraj “štirih sten” in posledice lahko že skoraj vsakodnevno beremo v kronikah medijev. Tega nasilja je vsak dan več in povsod gre za enako situacijo – moški se je odločil, da obračuna z bivšo ali sedanjo partnerko, ali pa gre za nasilje nad starši.

Kljub temu, da imamo Covid-19 epidemijo že leto dni, do sedaj nisem slišal še niti ene tiskovne konference na to temo. Nisem slišal, da bi se katerikoli minister ukvarjal s to težavo, ki je vsak dan bolj očitna. Očitno je to nasilje med štirimi stenami za njih nepomembno in se ne ukvarjajo z njim, ko pa morajo “reševati življenja, industrijo in vse ostalo”.

Bojim se, da bo še več in več takšnih zgodb v medijih v naslednjih mesecih. Predvsem se pa bojim, da bo to zaznamovalo veliko število ljudi in posledice bomo čutili še vrsto let. Saj to, kar pride v mediji je zgolj delčel tega, kar se dogaja med štirimi stenami. In zgodbe, ki se dogajajo so vse prej kot prijetne. In ne, to očitno ni pomembno za ablast, da bi znala osveščati, ali pa celo ukrepati. Oni se raje gredo robokope in se spravijo na protestnike! Žalostno je tole. Zelo žalostno.