jansa pfizer jansa pfizer

Zakaj je Janez Janša januarja lagal o skupnem naročilu cepiv BioNTech in Pfizer / 3. val je realnost

Slovenija decembra v drugem krogu nabave cepiva BioNTecha in Pfizerja ni naročila ničesar, je naslov, ki ga je danes objavil STA in kjer je podatek, da sta se decembra temu odpovedali, poleg Slovenije, le še Slovaška in Bolgarija. Glede na to, da je Janez Janša še januarja trdil, da temu ni tako, je sedaj tole precej zanimiv položaj. Zakaj je Janez Janša januarja lagal o skupnem naročilu cepiv Biontech in Pfizer, če ni prišlo do naročila in se mu je odpovedal?

Spomnimo se, da je Janez Janša v tistem času opravljal vlogo ministra za zdravstvo. In da je januarja prepričeval Slovenijo, da je on naročil cepivo, čeprav so bili resni indici, da temu ni bilo tako. Politico je pisal o tem, vendar je Janez zatrjeval, da temu ni tako.

jansa pfizer

Takole je o tem poročalo Delo (vir): Po podatkih Politica naj bi bila med državami, ki niso naročile vseh odmerjenih cepiv, tudi Slovenija. Medtem ko naj bi bili upravičeni do 600.000 in več odmerkov, naj bi Slovenija zagotovila zgolj 26.000 odmerkov cepiva Moderne. 

Verjetno je že vsakomur jasno, da se Janez ne bo dal kar tako. Uresničujejo se njegove želje. Prihaja 3. val. Imamo nezanesljive hitre teste. Nimamo cepiva, nimamo plana cepljenja, nimamo niti prijav za cepljenje.

Danes pa smo dobili še odgovor na to, da kljub zatrjevanju, da smo naročili cepiva, temu ni tako. Težava naj bi bila cena, saj je verjetno minister za zdravje stavil na cenejše Astra Zeneca cepivo, s katerim pa so ravno danes prekinili cepljenje.

Torej, kaj nas čaka? Nič dobrega. Pa saj to je jasno že leto dni, kajne? Predvsem pa nas čakajo nova žuganja, nove kazni, odloki in še dodatno uničenje gospodarstva in vseh tistih, ki niso na strani vlade. Si to res zaslužimo?

janez
janez

p.s.: mogoče je potrebno preveriti, če je denar bil komu nakazan, ampak ne za cepivo … Tudi to je možnost pri tej vladi!

  1. Nikar tako, Franjo. Morda je dobrotnik spoznal, da je covid nateg in nas skuša obvarovati pred lažnimi cepivi za lažni virus.

Komentarji so zaprti.