Aleš Hojs bi na južno mejo napotil tuje policijske enote / bodo Slovencem onemogočali izhod iz Slovenije

Slovenska policija je podhranjena. Izjava odstopljenega ministra Aleša Hojsa, ki je bila uvod v njegovo “briljantno” idejo, da bi na južno mejo napotili tuje policijske enote. Aleš Hojs naj bi se o tem že pogovarjal z nekaterimi EU državami. Zastavlja se mi preprosto vprašanje – bodo ti policisti onemogočali izhod Slovencem iz Slovenije? Ali pa je to njegov odgovor na to, da ne sme napotiti vojske na meje?

Za razumevanje vsega skupaj je potreben skok v času nazaj. Čas pred volitvami. Ko so domoljupci na družbenih omrežjih in domoljupski mediji vsakodnevno strašili z neskončnim številom migrantov, ki bodo prišli v Slovenijo ubijati in posiljevati. Seveda se nič od tega ni zgodilo. Verjetno je tistih par 100.000 migrantov še vedno pred mejo (že tri leta) in čakajo na pravo priložnost, da vkorakajo v Slovenijo in uresničijo mokre sanje domoljupcev.

Glede na to, da je v Sloveniji policijska ura in da je zelo malo prometa ponoči. Glede na to, da je še nedolgo nazaj veljala prepoved statističnih regij, me zanima kako je Aleš Hojs ugotovil, da je naša policija podhranjena in kako mu je prišlo na pamet, da bi na južno mejo napotil tuje policiste? Mogoče s kakšnimi študijami, kot je bila tista o policijsi uri? Ali pa je pač to njegov manever, ker mu ne dovolijo vojske na mejo?

Vsekakor je tole zelo čudna ideja in srčno upam, da ne pride do njene realizacije. Namreč, ne želim si, da me tuji policisti v Sloveniji ustavljajo in legitimirajo. Nekako me to spominja na kakšne druge čase, s tem, da bi v sedanjosti Hojs sam dovolil to početje na katerega iz zgodovine nimamo najlepših spominov.

Mogoče pa bi dal Hojs Italijanom Ljubljano in njeno okolico, Madžarom Prekmurje in ostalo Avstrijcem? Je mogoče to ta master plan v ozadju? Oz. drugače – zakaj smo se leta 1991 odcepili, če smo že takrat imeli na mejah tujce in sedaj bi to ponovili še enkrat?