cepilni influensarji cepilni influensarji

Cepilni influensarji / s cepivom AstraZeneca se bodo cepili Borut Pahor, Janez Janša, Igor Zorčič, Alojz Kovšca

Borut Pahor, Janez Janša, Igor Zorčič in Alojz Kovšca so “cepilni influensarji”, ki se bodo danes ob 13. uri cepili s cepivom AstraZeneca in tako “med državljani” povrnili zaupanje v cepljenje in dokazali, da je cepivo AstraZeneca ok. Ideja bi bila sicer sprejemljiva, če bi to storili takoj ob pričetku cepljenja in ne sedaj, ko je v Sloveniji že kup novih teorij zarot in ena izmed zadnjih je, da se te štiri dotične osebe ne bodo cepile s cepivom AstraZeneca.

Ko je škoda cepljenju storjena – s tem imam v mislih zaustavitev cepljenja s cepivom AstraZeneca, je težko povrniti zaupanje državljanov glede tega. Glede na to, da ne vemo kdaj bomo v Sloveniji dobili cepivo, ker ga vlada ni naročila, ampak se mu je odpovedala, je tale poskus influensanja precej smešen.

Saj bi se marsikdo z veseljem cepil s cepivom AstraZeneca, vendar v Sloveniji nimamo nobene strategije cepljenja, prav tako pa nimamo nobenih seznamov, da bi si človek lahko predstavljal kdaj pride na vrsto. Bo to 24. januar 2023, ali pa 5. oktober 2043.

Zaupanje v primeru cepljenja in vse bolj razdvojene Slovenije, kar gre zelo na roke trenutni oblasti, je ključno. Ampak zaupanje ne zgradiš s “skupinskim” cepljenjem državnega vrha, kajti njim nihče ne zaupa, kaj šele verjame. Torej gre za klasičen poskus spinanja, ki pa bo prinesel več skepticizma kot pa pozitive. Ni vedno vse v ideji, veliko je tudi v času. In tokrat je tole skupinsko cepljenje povsem prepozno.

cepilni influensarji
cepilni influensarji
 1. Had, prvič, nikjer, pozor, nikjer na svetu ni znanstveno dokazan nekakšen cov virus. proti čem torej cepijo.
  In drugič, poznavajoč naše politike, a res misliš, da se ne bi prvi cepili, če bi mislili, da je to koristno?

   1. Kaj je? Kaj si pokazaL? Neke študije o boju proti covid?
    Virus je dokazan, ko ga izolirajo. Tega niso nikjer na svetu. Niti USA CDC niti Kochov institut v Nemčiji. Preberi drugič, na kaj se sklicuješ!

 2. Pzdetje bi v silni skrbi za svoje pokvarjene riti pošiljko cepiva pričakali že na meji in se cepili. Pa se niso, ker je vse navaden blef oz. gripica.

 3. Ja, najprej naj se cepi ljudstvo, potem se bomo šele mi, he,he. Pravičniki in dušebrižniki. Halo? Kdo verjame tej vladi? Še lastne matere ne!

 4. Še nikoli v zgodovini ljudje niso tako pametovali glede cepiv.

  Žal se pozna vpliv zavajujočih medijev in “socialnih” omrežij!!

  Cepivo je razvito in je varno. Teoretiki zarot so žal lahko sedaj bolj agresivni, saj ne umnih ljudi ne primankuje.

  1. Se popolnoma strinjam. Žal smo videli tudi pojav botov z lažnimi novicami.

   Kavč mojstri + bralci trač novic + pametni telefoni in umetna inteligenca in vidiš kje smo.

   Na koncu bi moglo biti, da lahko komentirajo in pišejo samo ljudje, ki so doktorji ali imajo narejeno neko smer. Tako se razbije 99.9% slame, ki jo trosijo.

Komentarji so zaprti.