Borut Pahor, Janez Janša, Igor Zorčič in Alojz Kovšca so “cepilni influensarji”, ki se bodo danes ob 13. uri cepili s cepivom AstraZeneca in tako “med državljani” povrnili zaupanje v cepljenje in dokazali, da je cepivo AstraZeneca ok. Ideja bi bila sicer sprejemljiva, če bi to storili takoj ob pričetku cepljenja in ne sedaj, ko je v Sloveniji že kup novih teorij zarot in ena izmed zadnjih je, da se te štiri dotične osebe ne bodo cepile s cepivom AstraZeneca.

Ko je škoda cepljenju storjena – s tem imam v mislih zaustavitev cepljenja s cepivom AstraZeneca, je težko povrniti zaupanje državljanov glede tega. Glede na to, da ne vemo kdaj bomo v Sloveniji dobili cepivo, ker ga vlada ni naročila, ampak se mu je odpovedala, je tale poskus influensanja precej smešen.

Saj bi se marsikdo z veseljem cepil s cepivom AstraZeneca, vendar v Sloveniji nimamo nobene strategije cepljenja, prav tako pa nimamo nobenih seznamov, da bi si človek lahko predstavljal kdaj pride na vrsto. Bo to 24. januar 2023, ali pa 5. oktober 2043.

Zaupanje v primeru cepljenja in vse bolj razdvojene Slovenije, kar gre zelo na roke trenutni oblasti, je ključno. Ampak zaupanje ne zgradiš s “skupinskim” cepljenjem državnega vrha, kajti njim nihče ne zaupa, kaj šele verjame. Torej gre za klasičen poskus spinanja, ki pa bo prinesel več skepticizma kot pa pozitive. Ni vedno vse v ideji, veliko je tudi v času. In tokrat je tole skupinsko cepljenje povsem prepozno.

cepilni influensarji
cepilni influensarji