Včeaj je vlada predstavila cepimose.si – portal z informacijami o cepljenju, ki ga je pripravil NIJZ. To, da portal ni deloval prve pol ure ni nič novega. Tudi to, da uporabljajo “stock fotke” z watermarkom (torej fotografije, ki jih niso kupili) ni nič presenetljivega – ja, tako nizko so sedaj standardi. Me pa moti, da na cepimose.si ni obrazca za prijavo na cepljenje in strategije cepljenja? Ali pa vsaj razlage kako naj slehernik pride do svojega odmerka cepiva!

Cepimose.si je še en projekt, ki je namenjen samemu sebi. Narejen skoraj pol leta prepozno, predvsem pa brez najpomembnejših informacij, ki bi jih potrebovali v tem času, ko je vsak dan več indicev, da smo že skoraj v 3. valu. Tako, kot vse ostalo v letu dni te vlade, je tudi ta projekt zgolj prikaz kako ta vlada funkcionira. Ko je že prepozno, se oni odločijo, da bodo reševali situacijo.

Kot nekoga, ki bi se rad cepil, me ne zanimajo dobave. Ali pa koliko cepiv je kdaj prišlo v Slovenijo. Me pa zanima KDAJ SE BOM LAHKO CEPIL. Ampak ta portal ne postreže s to informacijo. Kot tudi ne postreže z informacijo kako naj se prijavim na cepljenje, saj so ti “najboljši in najhudejši” strokovnjaki “zajebali” tudi to.

Namreč, prijava preko e-vema ni ok, kajti nihče ni pomislil, da je treba vzpostaviti bazo zainteresiranih in jo tudi pravilno “obdelovati”. Mene niti najmanj ne čudi to – tudi to, da so vmes spremenili način prijave, pa vendar ga niso nikjer jasno in glasno komunicirali – da se moraš prijaviti pri svojem osebnem zdravniku, ki pa je večinoma na polno zaseden in nima časa še za to.

Ker ne obstaja “državni” register, je vse skupaj precej žalostno in ja, državljani smo zopet prepuščeni sami sebi. In vse to je zgolj in samo voda na mlin vsem anticepilcem, ki jim nesposobnost vlade daje svež veter v njihova krila.

Je mogoče kdo pričakoval kaj drugega od te ablasti?

p.s.: a je “kosher”, da ima spletno mesto pri “cookie policy” zgolj možnost soglašam? Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije “Soglašam” se strinjate z uporabo piškotkov.

cepimose.si
cepimose.si