Slovenija gre v lockdown med 1. in 12. aprilom, je sporočila vlada. Ukrep, o katerem se je ugibalo že nekaj časa je posledica nebuloznih ukrepov, ki niso prinašali rezultatov in nenaročanja cepiv taiste vlade, ki sedaj spet vse skupaj prenaša na državljane in jih zapira v občine. Poleg tega so sedaj obvezne maske na proste, vstop v Slovenijo pa je omogočen samo z negativnim PCR testom. Seveda niso pozabili na izjeme …

Druženje dveh gospodinjstev v Sloveniji bo mogoče le za velikonočno nedeljo. Javni promet bo deloval po prazničnem razporedu. Čim več ljudi naj bi delalo od doma. Bodo pa odprte lekarne, bencinski servisi, finančne storitve, pošta, dostavne službe, dimnikarske storitve, servisne delavnice. Prav tako se bodo lahko izvajala gradbena dela na nenaseljenih gradbiščih in omogočen bo osebni prevzem blaga na prodajnih mestih.

Omejitev gibanja v Sloveniji bo od 1. aprila. Državljani bomo omejeni na statistične regije, prehod bo dovoljen za cepljenje ali osebe z negativnim PCR testom. Seveda tudi tukaj velja kup izjem.

Ja, jasno je bilo, da bomo dobili nov lockdown. Jasno je bilo tudi, da je to posledica nesposobnosti vlade, ki ni naročila 1.500.000 doz cepiva. In sedaj bomo njihovo nesposobnost zopet plačevali državljani.

Počasi mam dovolj tega sranja, predvsem pa čez noč sprejetih ukrepov, ki ne prinašajo rezultatov. In sedaj nihče več ne omenja, da bo naslednih 14 dni odločilnih. Sedaj smo že pri mesecu dni. Kar pomeni, da nekje leta 2052 bomo lahko šli tudi na dopust in bomo zapustili svoje domove. Do takrat pa lahko vsi crknemo doma, kajti ta vlada je #nrtabulsa na celem svetu!

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane
Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane