Od torka dalje omejitev gibanja na obcine Od torka dalje omejitev gibanja na obcine

Stroka ni predlagala nošenja mask na prostem

Včeraj je aktualni minister za zdravje izjavil, da stroka ni eksplicitno predlagala ukrepa nošenja mask na prostem. Tej izjavi je pritrdila tudi Mateja Logar, vodja strokovne skupine in dodala da o tem ni bilo razprave. Pa vendar je od včeraj obvezno nošenje mask na prostem za vse.

Še enkrat znova se je pokazalo, da smo državljano zgolj kolateralna škoda te vlade in da pri odločitvah, ki jih sprejema ablast ne sodeluje stroka – oz. jim stroka predlaga povsem drugačne ukrepe, kot pa jih ablast sprejme.

Poleg mask na prostem je tudi policijska ura, ki ne pripomore k reševanju Covid-19 situacije, je pa zelo dober poligon za kaznovanje, predvsem pa za obračun z državljani, ki smo postali počasi pasivni in se nam ne da niti več razmišljati o uporu in borbi proti temu kar imamo sedaj v Sloveniji. In ne, temu se ne reče že dolgo časa demokracija, ampak avtokracija.

Če bi vlada naročila vsa cepiva, ki bi jih lahko – pa jih ni, ker je raje kupčkala z življenji državljano in računala na cenejše cepivo, bi bilo verjetno v Sloveniji precej drugače. Ker pa ni in ker se ljudje zavedamo tega, pa je treba zaostrovati odloke in bolj in bolj groziti državljanom.

Očitno je ablast nesposobna, saj o tem priča 4.054 mrtvih zaradi Covid-19, popoln kaos na področju cepljenja, nabavljanje hitrih testov od kripto nategunov in vse ostalo, kar se je dogajalo v 1. valu, ko so “reševali življenja” in bomo njihove rabote zadnjega leta plačevali še naslednjih 20+ let.

Še nekaj pogrešam. Zakaj nas ni preletelo letalo ob koncu 2. vala, če smo sedaj že v 3. valu? A so končno doumeli, da ne moreš praznovati tisoče mrtvih s preletom letal? Ali pa jim to še vedno ni jasno?!?

p.s.: jaz z veseljem nosim masko povsod in nimam težav s tem. Me pa moti, da je Janez edina stroka v Sloveniji, ki odloča o teh stvareh. In da je stroka zgolj tam nekje v daljavi, da se lahko izgovorijo nanjo! 

Od torka dalje omejitev gibanja na obcine