Vprašanje za vlado RS. Zakaj ne kupite cepiva, kot je to storil Izrael in cepite prebivalstvo? Strošek najdražjega cepiva Pfizer/Biontech je 15,50 evra. Strošek 80% subvencije za zaposlenega je 1.581,60 evra na mesec, če upoštevamo povprečno plačo. Torej, kje je ta kalkulacija, da se bolj splača plačevati subvencije za zaposlene kot pa jih cepiti?

Ni potrebno biti ekonomist, da postane jasno, da to kar dela vlada dela s figo v žepu. Da njihove obljube o tem, kdaj bomo Slovenci imeli 70 odstotno precepljenost so zgolj in samo floskule, ko pa še niti ne vemo koliko cepiv bomo kdaj dobili.

Ali pa gre pri vsem tem za preprosto drugo stvar – če nismo cepljeni, torej, če vlada ne naroči cepiva, potem bomo še dolgo časa v “lockdownu” in še dolgo časa nam bodo grozili. Kljub temu, da je strošek subvencioniranja zaposlenih višjih od cen cepiva, pa bi nastala težava, če bi bili Slovenci cepljeni – saj potem ne bi bilo več vzvoda, ki bi omogočal vladi “lockdown” in prepoved odhoda iz Slovenije.

Mogoče pa niso samo tako neuki, ampak so koristi od necepljenja za nekatere prevelike. Sicer dvomim, da bi vlekli tako nespametne poteze kot so nenabava cepiv, ko so imeli možnost za to, računanje na cenejše cepivo, itd …

Gre še za naključja v teh zgodba, ali pa smo državljani zgolj in samo še kolateralna škoda te ablasti in njihovih odlokov, ki nimajo nobene veze z realnostjo.

cepljenje