Vatikan Vatikan

Maša v Mekinjah, kljub prepovedi zbiranja in obredov / ali za RKC ne veljajo odloki vlade RS?

Mediji so včeraj poročali o maši v Mekinjah, ki je potekala kljub prepovedi verskih obredov zaradi slabih epidemioloških razmer (Verski obredi se izvajajo brez prisotnosti ljudi. Dovoljena je le individualna duhovna oskrba). Še več. Tudi zbiranje ljudje je prepovedano, razen če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. Kar pa za deset ljudi, ki so jih dobili v cerkvi, verjetno ne drži, kajne? Zopet se je pokazalo, da za RKC ne veljajo odloki vlade RS in kar je še zanimivo – obiskovalci maše in organizator maše niso dobili kazni. Verniki naj bi pred policisti celo bežali skozi zakristijo!

Ja. Slovenija je dežela prvo in drugorazrednih. Medtem, ko so nekateri kaznovani za vsako malenkost, se pri drugih vedno znova najde razlog, da se jim pogleda skozi prste. In očitno je RKC med prvorazredniki, ki jim naša ablast gleda skozi prste, saj se močno zaveda, da je število vernikov v Sloveniji precej povezano z njihovimi rezultati na volitvah.

Upam staviti, da če bi šlo za protest proti vladi (in ne za molitev za vlado), potem bi bilo napisanih precej kazni in ne bi ostalo vse samo pri opozorilu. Saj se spomnimo protestov dijakov v Mariboru, ki so zgolj opozarjali na to, da želijo v šole. No, oni so dobili kazni. Obiskovalci prepovedane maše pač ne.

Ko se bo naslednjič kdo spraševal zakaj ljudje ne zaupajo odlokom in tej vladi? Tudi tole sodi med odgovore. Kajti tako očitna segregacija ne more biti nikoli dobra rešitev. Če je vojna, je vojna za vse. Ampak očitno za RKC ne veljajo enaka pravila kot pa za vse ostale slehernike v tej deželi.

In kaj so storili domoljupci? Poskusili so spinati zgodbo z vprašanjem, če mošeje nič ne preverjajo. In Aleš Hojs se je potrudil, da je odgovoril na tvit, kjer je seveda za vse kriv komunizem …

Vatikan
Vatikan: slika je simbolična!
  1. Neverjetno kakšna primitivna razlaga ministra. Morda pa policija ni obiskala mošej, ker ne kršijo odlokov ali pa zato, ker ne praznujejo velike noči in ne zato, ker nimajo ovaduhov.

Komentarji so zaprti.