Milan Krek Milan Krek

Milan Krek je v imenu NIJZ priporočil zmernost pri uživanju hrane med velikonočnimi prazniki

Ne, ne gre za zapoznelo 1. aprilsko šalo, ampak dejansko je Milan Krek v imenu NIJZ priporočil zmernost pri uživanju hrane med velikonočnimi prazniki. Šale si pišejo same, bi lahko napisal, ampak ker gre za precej občutljivo temo ne bom šel na njegov nivo. Mi je pa zanimivo, da direktor NIJZ priporoča zmernost pri uživanju hrane, medtem ko nam omejijo cel kup aktivnosti – ker se sami ne znajo soočiti s Covid-19, čeprav je v Sloveniji prisoten že več kot leto dni!

To, da je Milan Krek to izjavil, je seveda povsem pričakovano. Saj je bil tudi brez maske na Petrolu, ko je bila obvezna in potem iskal razloge za to. Prav tako je odkar je prevzel vodenje NIJZja s svojimi izjavami tudi nasmejal državljane – na žalost ni bilo nič smešnega, ampak je zgolj pokazalo iz kakšnega testa je.

Seveda smo bili zanj krivi vsi drugi – se spomnite, ko so bili na prireditvi OKS vsi brez mask in je izjavil, da je RTV Slovenija snemala nekaj, kar ne bi smela snemati? Ali pa ko ni vedel ali so maske obvezne ali ne in se je zapletal v odgovoru novinarki?

Ja, Milan Krek je iz pravega testa za to situacijo in trenutno ablast. Je kot nalašč, da daje izjave, ki so same po sebi sicer resnične, ampak izpadejo pa precej neresne. Si predstavljate, da imate takšnega osebnega zdravnika, ki vam pove, da morate paziti pri uživanju hrane, medtem pa sam ne more narediti par počepov. Aja, še pred tem pa vam taisti zdravnik prepove športne aktivnosti, zahteva obvezni negativni test za obisk smučišča in določi policijsko uro? Ja, to je ta realnost situacije v kateri živimo.

Glede na to, da smo že leto dni bolj kot ne zaprti, bo verjetno težav s prekomerno težo v naslednjih letih veliko. Zelo veliko. Predvsem bodo motorične sposobnosti mladih katastrofalne – toliko časa brez šolanja v šoli pusti posledice za vrsto let, prav tako pa je hrana, ki jo marsikdo je doma precej drugačna od tiste, ki jo dobi v šoli.

Ja, Milan Krek ima prav. Zmernost pri uživanju hrane med velikonočnimi prazniki je bila potrebna, ampak ko pride to iz njegovih ust je zgolj slaba šala. Predvsem pa bi moral Milan Krek kot direktor NIJZ sam biti “vzor” pri svoji izjavi – prav tako bi moral NIJZ opozarjati in osveščati državljane o pomenu gibanja in aktivnosti v obdobju Covid-19.

Vsekakor bi bilo to bolj primerno, kot pa je oglas STO za slovenska termalna kopališča, ki ga vrtijo v teh dneh na televiziji. Kot da bi bil nekdo nor in ne bi vedel kaj početi in bi se odločil, da denar meče skozi odprto okno.

Milan Krek
Milan Krek
  1. Ja saj, zmernost v prehrani je priporočil le za velikonočne praznike, ne pa tudi za preostalih 362 dni v letu. :D

Komentarji so zaprti.