Helena Blagne zgoraj brez Helene Blagne ni pokazala golih prsi le brez licil je na fotografijah Helena Blagne zgoraj brez Helene Blagne ni pokazala golih prsi le brez licil je na fotografijah

Simona Kustec, ministrica za šolstvo in šport, kako pa kaj študentje in šport? Briga vas, kajne?

V ponedeljek se otroci vračajo v  vrtce, učenci v šole, dijaki in dijakinje pa v šole – sicer po modelu C, teden dni v šoli, teden dni šolanja na daljavo. Seveda z obveznimi maskami za vse od 6. razreda naprej. Simona Kustec, ministrica za šolstvo in šport, kako pa kaj študentje in šport? Briga vas, kajne? Nepomembno?

Vse bolj imam občutek, da je ministrica za šolstvo in šport zgolj in samo fikus. Da nima vpliva, ali pa niti ne sodeluje pri odločitvah, saj bi v nasprotnem primeru pričakoval, da ima vsaj stališče o tem kaj se dogaja. Ampak očitno ga nima in je niti ne briga.

Vseeno ji je za generacijo študentov in športnikov, ki bo potegnila najbolj kratko. No, tudi osnovnošolci in srednješolci so bolj ali manj v istem dreku. Če bi imeli ministra, ki bi bil kompetenten, bi lahko dosegla marsikaj, tako pa se mi zdi, da je zgolj kimavec na tej poziciji, ki jo zaseda.

Njen odnos do učencev in dijakov je bil jasno viden v teh dneh, ko je ministrstvo pošiljalo naokoli okrožnico o preverjanju interesentov za samotestiranje. Brez dodatnih informacij, zgolj skope informacije pač niso nekaj, kar bi si lahko kdo privoščil v teh časih. Pa vendar si je točno to privoščila ministrica in pokazala, da jo briga za generacije šolarjev … Odziv je bil temu primeren: v šolah bi se samotestiralo okoli 20 odstotkov učencev, 18 odstotkov učencev pa v srednjih šolah.

Upam staviti, da če bi bila okrožnica pripravljena strokovno in kjer bi podali informacije čemu je to samotestiranje namenjeno, bi bil odziv tudi precej drugačen.

Da tega, da se manj kot mesec dni pred maturo ne ve točno kaj bo z dijaki, ki bodo v karanteni, niti ne omenjam. Ja, če smo včasih rekli, da je nekje kot na “divjem zahodu”, lahko sedaj to predrugačimo in rečemo, da je tako “kot v Sloveniji”. Ko nihče nima pojma o ničemer, ampak pomenbno je, da policija nabavlja več kot 600 novih vozil!

Pejte nekam … Resno!

Helena Blagne zgoraj brez Helene Blagne ni pokazala golih prsi le brez licil je na fotografijah

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja