Ales Hojs Ales Hojs

Aleš Hojs se zavzema za odpravo policijske ure

Danes ni 1. april. Ampak informacija, da se Aleš Hojs po več kot 170 dneh policijske ure zavzema za odpravo le te, bolj sodi na 1. april. Včeraj je namreč v oddaji Odmevi, po sestanku na Brdu povedal, da se mu sproščanje kot ga priporoča strokovna skupina ne zdi smiselno in se mu zdi bolj smiselno, da vlada policijsko uro povsem odpravi.

Ne, ni smešno. Žalostno je. Da imamo v Sloveniji odloke, ki niso namenjeni boju proti Covid-19 in ne prinašajo rezultatov, so pa namenjeni represiji nad državljani in polnjenju državne blagajne z inkasanstvom, ki smo mu priča v tem letu. Več kot 2 milijon evrov kazni so namreč že napisali policisti zaradi kršenja odlokov.

Eden izmed njih je bil tudi policijska ura, ki je v Sloveniji v veljavi že več kot 170 dni in ki je imela namen zgolj zastrahovanja kot tudi večina ostalih odlokov, ki jih je sprejela vlada v več kot letu dni trajanja obsedenega stanja v Sloveniji, ki bo državljanom pustil posledice še naslednjih 20 let. No, državljani bomo plačevali posledice nespametnih in nesmiselnih ukrepov te vlade, ki nas je zapirala znotraj meja občin in nam prepovedovala vse, tudi z ustavo določene pravice, pod krinko boja proti Covid-19.

Sicer pa, če je Aleš Hojs izjavil, da se zavzema za odpravo policijske ure – bi bil jaz vseeno še malce skeptičen, dokler tega ne bi videl objavljenega v Uradnem listu. V bistvu je on minister, ki ni minister, saj je odstopil, kajne! In mogoče bo tudi sedaj temu tako – on je za odpravo policijske ure, ampak odprave policijske ure mogoče celo ne bo!

Ales Hojs
Ales Hojs