Mateja Logar je pred časom prevzela vodenje svetovalne skupine za boj proti Covid-19. Na tem mestu je zamenjala Bojano Beović, ki je prevzela vodenje Zdravniške zbornice Slovenije. Mateja Logar je danes na tiskovni konferenci izjavila: “Na žalost smo v praksi opazili precej nevarno obnašanje ljudi, ki se želijo na vsak način okužiti z novim koronavirusom, da bi imeli od tega korist, torej potrdilo o prebolelost.

Zakaj je Mateja Logar nad tem podatkom začudena? Saj je ona tista, ki se med drugim odloča o ukrepih in odlokih.

Če taisti strokovnjaki prepovedo ljudem izhod iz države, ker se niso okužili in preboleli Covid-19 (ker so bili odgovorni do sebe in drugih), ali pa ker še niso bili cepljeni (seveda niso bili, kajti ni dovolj cepiv niti za najranljivejše), potem je jasno, da bodo ljudje iskali možnosti in načine, da bodo vseeno lahko zapustili državo, kajne? Čeprav bodo pri tem tvegali svoje življenje.

Ne, jaz ne podpiram te ideje, ampak vse bolj pa razumem ljudi, ki iščejo takšno rešitev iz preprostega razloga – ker tole sedaj ni več podobno življenju! Še v časih Jugoslavije nismo imeli tako bedastih in neživljenskih ukrepov, ki so namenjeni zgolj in samo kaznovanju državljanov!

V bistvu niti ne gre več samo za odhod v tujino, ampak že tudi za prehod v drugo statistično regijo! In verjetno bo kasneje sledilo še več ukrepov, kjer bo več svodobe za tiste, ki so že preboleli Covid-19 ali pa so že cepili.

Z drugimi besedami: če imamo neumne ukrepe, ki se spreminjajo čez noč in ni več nikomur jasno zakaj so bili sprejeti, predvsem pa če imamo neumna pravila, potem se ljudje odločajo za neumne stvari. Vsaj to bi bilo lahko jasno odločevalcem, ki se ukvarjajo z reševanjem življenj in ki so odgovorni za iskanje rešitev Covid-19 situacije.

Od torka dalje omejitev gibanja na obcine
Od torka dalje omejitev gibanja na obcine