Podjetje Johnson & Johnson je ustavilo dobavo cepiva v Evropo, ker je pri šestih osebah prišlo do krvnih strdkov po cepljenju z njihovim cepivom. Ker želijo raziskati zakaj je prišlo do tega, so se odločili, da ustavijo dobavo cepiva v Evropo. Posledično to pomeni, da tudi v Sloveniji ne bomo mogli uporabiti cepiva Johnson & Johnson na katerega je med drugim stavil Jelko Kacin.

Nov dan, novo razočaranje nad koordinatorjem množičnega cepljenja, ki je zadnje čase ob vseh pojavah v medijih omenjal, da Slovenija pričakuje cepivo Johnson & Johnson.

Ker niso naročili ostalih cepiv, ko so imeli možnost, so sedaj to škodo poskušali sanirati s prikazom številk cepiv, ki bo prišel v Slovenijo v mesecu juniju. In vmes je Jelko Kacin vedno znova poudarjal, da bo Slovenija dobila veliko odmerkov cepiva Johnson & Johnson, za katerega nista potrebni dve cepljenji.

Sedaj bo to cepivo ostalo v skladišču in bodo počakali na rezultate, šele potem se bodo odločili kaj z njim. Seveda bo posledično prišlo do zamika cepljenja pri nas – kar pomeni, da ne bom cepljen leta 2054, ampak nekje leta 2056.

cepljenje