cepljenje maturantov janez jansa laz cepljenje maturantov janez jansa laz

Janez Janša laže / Roman Jerala mu dokaže, da se stroka ni strinjala s prednostnim cepljenjem maturantov

Nov dan. Nova laž Janeza Janše na tviterju. In nov poskus prikaza, da je za vse odločitve kriva stroka. Ampak tokrat je bil strel v koleno precej hujši, saj mu Roman Jerala ni ostal dolžen in je objavil zapisnik, kjer je jasno razvidno, da se stroka ni strinjala s prednostnim cepljenjem maturantov, ampak je bila to odločitev politike. In kaj hudiča delajo finančniki v prednostni skupini cepljenja?

Če se bodo zavajanja premierja nadaljevala s takšo hitrostjo kot se v zadnjih dneh, potem bom kmalu dvomil v vsako njegovo besedo!

Včeraj je Roman Jerala je na tviterju zapisal: Zdaj, ko strokovna skupina javno izjavlja, da je cepljenje maturantov samovoljna politična odločitev, se kažeta le dve možnosti: kupovanje glasov volilcev za naslednje leto ali zelo banalna povezava koga od odločevalcev z maturantko/maturantom. 

Janez Janša mu je odgovoril: To seveda ne drži. @MinZdravje je predlog za prednostno cepljenje maturantov podalo @vladaRS ob prisotnosti vseh ključnih članov strokovne svetovalne skupine. Prav nihče mu ni nasprotoval. In če stroka misli, da je to napačna odločitev, naj predlaga spremembo.

Roman Jerala je potegnil “asa iz rokava” in dokazal, da Janez Janša laže: V zapisniku posvetovalne skupine za cepljenje je jasno zapisano, da se člani ne strinjajo s cepljenjem maturantov: https://nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/33_zapisnik_psc_15._04._2021_splet.pdf… Dva člana te skupine, prof. Beovič in prof. Ihan sta javno povedala, da gre za politično odločitev in ta je z medicinskega vidika škodljiva.

Glede na to, da so v prednostni skupini za cepljenje maturantje in finančniki, me dejansko zanima zakaj takšna odločitev. To, da stroka ne odloča o ničemer je jasno že eno leto in vsak, ki pove to na glas – odleti. Tudi Roman Jerala se bo verjetno znašel v nemilosti ablasti in njihovih trolov.

Ampak tole je še en kamenček v mozaiku vseh neumnosti, ki jih je aktualna ablast uspela sproducirati v enem letu in ki nimajo veze s stroko. No, lahko gledamo tudi drugače. Edina stroka v Sloveniji je vlada Janeza Janše.

cepljenje maturantov janez jansa laz
cepljenje maturantov janez jansa laz