aleksander ceferin uefa aleksander ceferin uefa

Aleksander Čeferin v oddaji 24ur Fokus / državljanov ne smeš imeti za bedake

Aleksander Čeferin, predsednik zveze UEFA, je bil včeraj gost oddaje 24ur Fokus. Kljub temu, da sem ga že večkrat poslušal, pa so se mi njegovi včerajšnji odgovori zdelo briljantni. Brez dlake na jeziku je povedal svoje mnenje, kljub temu, da se zaveda, da bo posledično delež poskusa diskreditacij desnega pola. Ne samo on, tudi njegov brat in njegov 83 let star oče. Končno je nekdo nalil čistega vina na dogajanje zadnje leto v Sloveniji.

Aleksander Čeferin v oddaji 24ur F0kus govoril o epidemiji, nogometu, tudi o dogajanju v Sloveniji v zadnjem letu. Ker je predsednik zveze UEFA je tudi izredno močna osebnost in njegova beseda šteje. Zato so se že lansko leto začeli napadi nanj, ko se je njegovo ime začelo omenjati v kontekstu njegovega vstopa v politiko. Desnica ima preprost modus operandi – poskus diskreditacije vnaprej, da že tako sanira škodo, ki bi jim jo lahko povzročil, če bi dejansko vstopil v politiko. Zanimiv je ta strah desnega pola, kajne?

V včerajšnji oddaji je povedal par krepkih izjav, ki bi jih morali slišati ali pa prebrati vsi Slovenci in bi ob tem morali začeti razmišljati o vsem skupaj:

 • komunikacija je popolnoma napačna. Svojih državljanov ne smeš imeti za bedake, ki ničesar ne razumejo in samo ležijo na kavču, ampak jim je treba razložiti, kakšna je situacija in kako nameravamo iz te situacije priti
 • to, da je nekdo kaznovan zato, ker ima na dežniku napisano, da se ne strinja z vlado, ali pa, da je nekdo kaznovan, ker nekaj napiše na tla, je zame sramotno in je evidentni dokaz pretirane represije, ki ne more pripeljati do ničesar dobrega
 • če poveš svoje mnenje, ki ni enako mnenju vrhovnega vodje te manjšine ali kogarkoli od njih, potem si sovražnik številka ena, naenkrat te začnejo napadati. Pri nas so začeli napadati tudi mojega brata, celo mojega očeta, ki je star 83 let, ampak mi se pravzaprav iskreno temu smejimo, ker vidimo, da ljudje temu ne verjamejo

Tri njegove izjave, ki smo jih nekateri doživeli na lastni koži. Prva izjava je točno to, kar smo nekateri ves čas opozarjali – da gre za povsem shizofreno komunikacijo, ki služi zgolj in samo deljenju naroda, predvsem pa kaže nesposobnost konkretne komunikacije, ki bi vsem olajšala življenja.

Druga izjava se dotika dela, ki so ga marsikateri doživeli na lastni koži, ko so se udeležili protestov in so jih zaradi popisanih dežnikov ali pa transparentov policisti odpeljali in jim naložili kazen. Seveda je vse skupaj padlo v vodo, tudi izjava “smrt Janšizmu” se je izkazala, da ne gre za grožnjo Janezu Janši, ampak za to ablast je to vse nepomembno. Pomembno je, da kažejo mišice.

In še njegova zadnja izjava, ki smo jo mnogi v zadnjem letu doživeli na svoji koži. Če imaš svoje mnenje, te bo množica trolov napadla in te poskusila diskreditirati. Nešteto ljudem se je v zadnjem letu to zgodilo: od zdravnikov, protestnikov, mladih, … In ja, kot je izrekel Aleksander Čeferin – temu se lahko samo in zgolj nasmeješ in veš, da nekaj delaš prav, če se desni pol ukvarja s teboj. V bistvu število člankov o osebi na Nova24 pove veliko o tem kdo dela prav!

In sedaj še k enemu delu, ki me vedno znova fascinira. Komentarji pod člankom na 24ur o tem intervjuju z Aleksandrom Čeferinom so dovolj povedni, da ne potrebujejo dodatnega komentarja:

 • Čeferin zgini iz Slovenije. Slovenci te ne maramo, še manj pa potrbujemo.
 • Katjuša tožilstvo, ta star sodstvo, oni zmene Ustavno. Rabijo sam še tega za predsednika in še enga šekija za predsednika vlade. In bum !
 • A takšni tipi kot je Čeferin tudi imajo pravico do moraliziranja?
 • Demagog s solzico v očesu. Ultra levičar v preobleki visokega uradnika. Kompletno v istem mentalnem fokusu kot stranka Levica, ampak bolj pameten. Če pride v Slovenijo za politika, ga ljudstvo raztrga v roku 100 dni. Bo raje on v UEFI … plenil. Tale odvetnik Zidarja in Jankovića
 • Tale Čeferin je navaden samovšečni pajac.Grem stavit ,da se vsak dan eno uro gleda v ogledalo.
 • Čeferin samo nabija v prazno in on to dobro ve. Ne vem kdaj so dali med ukrepe, da moreš nosit masko v gozdu?
 • Ta kekec, se naj raje nogometa drži. Nogomet in inteligenca nimata veliko skupnega..
 • Znana zgodba NJEGOVIH PREDNIKOV in Partije so sklenili hudičev pakt na Kosovu kjer so z hujskaško politiko bili avtorji imputacije SRBIJE zaradi Kosova, Bolj rdeč ne more biti.njegovi PA KAPITALIZORAJO SVOJ PAKT ŽE DESETLETJA. Uato so SD in njegovi z Tanjo Fajon na čelu najbolj osovraženi na jugu Balkana.
 • čefurin je daleč največji lopov v slo ……. sploh odvetniška družba ….tričetrt poslov brez izstavljenih računov …plačaš storitev samo s kešom na na roke …..FURS ,SIMIČ ukrepajte !!!!!!!

To je to. Nihče ne komentira vsebine, kar je seveda jasno, saj verjetno ti troli niti ne razumejo povedanega. Posledično ustvarijo vtis, da jih je veliko. Boga je ta Trstenjakova klet in bogi so ljudje, ki morajo z različnimi uporabniškimi imeni pisati tako abotne komentarje, ki nimajo veze z ničemer.

aleksander ceferin uefa
Aleksander Čeferin / vir: Uefa.com