Vojska Vojska

Zakaj Miro Petek zavaja in primerja jabolka in hruške / 6321 je zaposlenih v SV, od tega zgolj 2297 vojakov?!

Očitno se je desni pol odločil, da bo primerjal jabolka in hruške in poskušal s takšni ubogimi diskreditacijami. Pred dnevi je to poskušal Janez Janša, včeraj pa Miro Petek, ko se je spraševal, če lahko preživi država, v kateri je na javni RTV zaposlenih skorajda enako število ljudi kot pa je vojakov v njihovi vojski? 

Seveda. Miro Petek ima prav. V Slovenski vojski trenutno zaposlenih 6321 ljudi! Od tega je 2297 vojakov. Po podatkih iz leta 2019 je bilo na RTV Slovenija zaposlenih 2272 ljudi. Povsem drži, kar je napisal. Ampak primerjal je jabolka in hruške.

Namreč, slučajno je pozabil omeniti vse ostale, ki so zaposleni v Slovenski vojski:

  • Častniki / 1047
  • Podčastniki / 1929
  • Višji vojaški uslužbenci / 256
  • Nižji vojaški uslužbenci / 367
  • Civilne osebe / 425

Torej ima Slovenska vojska zaposlenih zgolj 1/3 vojakov, vse ostalo pa so “oficirji”? Zanimiv podatek je tole. Očitno enemu vojaki “ukazujeta” dve njegov nadrejeni osebi – če uporabim logiko Mira Petka!?

Očitno bi po logiki Mira Petka morala imeti RTV Slovenija vsaj 4000 direktorjev in pomočnikov direktorjev, kajne? Ah, ja. Ko tudi poskusi zavajanja ne gredo več skozi, potem je jasno, da je vse skupaj zgolj in samo poskus propagande, ki pa ne pade več na plodna tla.

In se strinjam, ne more preživeti država, kjer sta dva nadrejena nad enim vojakom. Ker očitno ti “oficirji” ne bi “branili” (saj na to je namigoval Miro Petek z besedo “preživi”) Slovenije, ampak bi jo zgolj in samo vojaki. Ah, ja. Sveta preproščina sklepanja desnega pola.

Vojska
Vojska