Danes se ves svet pogovarja o ustanovitvi Super lige. V nogometni Super ligi bi nastopalo 20 klubov, od tega 15 stalnih udeležencev. Super ligi so se pridružili klubi iz Anglije, Španije in Italije in se odločili, da se požvižgajo na organizacijo UEFA. Super ligo naj bi sestavljali klubi: Arsenal, Chealsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, AC Milan, Inter Milan in Juventus.

Njim gre prvenstveno za denar in prav smešno je videti, da ustanovitev Super lige podpira tudi vlada RS! Gre zgolj za kontriranje Aleksandru Čeferinu ali se dejansko spoznajo na nogomet?

Vprašanje je seveda retorično. Dvomim, da se komu od njih, še posebej pa resorni ministrici, sanja o nogometu. Gre pa za velike vsote, ki se obračajo v nogometu in če držijo informacije, da bi klubi Super lige dobili “bogate nagrade” – preko 300.000.000 dolarjev za sodelovanje, je seveda povsem jasno, da bodo naši ablastniki podprli to ligo in tako se postavili kontra predsedniku UEFE Aleksandru Čeferinu, ki je jim je trn v peti.

Za njih ni pomembno, da najpomembnejše mesto v svetu nogometa zaseda Slovenec, njim je pomembnejše, da se postavijo kontra človeku, ki jih je kritiziral! Za to gre.

Glede na to, da nisem poznavalec nogometa, bom prepustil sodbe o tej Super ligi strokovnjakom, ki so jasno povedali svoje mnenje. Da ne gre za več za nogomet, ampak zgolj in samo še za denar, ki ga imajo lastniki teh klubov več kot dovolj, saj so nekateri klubi vredni več milijard, nekateri pa malce manj. Gre za to, da se z ustanovitvijo te Super lige uničuje nogomet kot smo ga poznali do sedaj.

Zanimivo je, da ustanovitvi te lige nasprotujejo navijači, kot tudi Nemčija, ki se celo zavzema za izključitev teh moštev. Danes sta nestrinjanje z ustanovitvijo Super lige podala tudi predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino in predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach.

Nič kaj lepi obeti za nogomet v prihodnosti. Mogoče pa res ne gre več za nogomet, ampak zgolj in samo še za denar, še posebej, če je zadaj banka JPMorgan Chase, ki se ji definitivno ne gre za nogomet, ampak za denar!

Sport TV dobil ekskluzivne pravice za prenos nogometnih tekem EURO 2020 in kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022