Vprašanje iz naslova je retorično. Seveda ne bo. Le zakaj bi, kajne? Se spomnite poslanca, ki je odstopil, ker je sam priznal, da je “ukradel” sendvič? To so bili drugi časi in je šlo za poslanca iz povsem druge stranke. Poslanec SNS, Jani Ivanuša, je ob kontroli prometa imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. To pomeni 16 kazenskih točk, ker je bil že pred tem kaznovan, bo ostal brez prometnega izpita.

Izgovori, ki smo jih slišali danes so prav smešni. On je želel zgolj umakniti avto s prireditvenega prostora. Krivi so policisti, naj bi šlo za zasedo. In verjetno bomo v naslednjih dneh slišali še cel kup nebuloz, ki bodo pokazale, da poslanec ni nič kriv.

Čakam še izgovor, da so mu v bistvu v grlo zlivali alkohole. In ne vem kako lahko kdorkoli “najde” izgovor in ga izjavi v javnosti, da je nekdo želel zgolj umakniti avto – torej je pijan sedel v avto. Ali ni to že dovolj?

Vsekakor bi bil čas, da se poslancem in vsem ostalim predstavnikom ablasti določijo pravila “igre” – da poslancem zaradi takšnih dejanj ni potreben odstop, ampak jih avtomatsko odstopijo. Da za njih ne veljajo enaka pravila kot za vse ostale slehernike, saj imajo tudi večje pristojnosti kot jih imamo državljani, predvsem pa oni odločajo o naših usodah. Posledično bi pričakoval, da so njihova dejanja precej bolj na tnalu javnosti in da se jih tudi drugače tretira!

Alkohol za volanom