super liga je mrtva super liga je mrtva

Janez podpre Super ligo / Super liga gre v kurec / Janez je vedno na napačni strani zgodovine

Včeraj sem pisal o tem, da vlada Janeza Janše podprla nastanek Super lige, da bi kontrirala Aleksandru Čeferinu. Ampak ni trajalo niti 24 ur, ko so se sanje o tej super nogometni ligi očitno razblinile. Angleški klubi, vseh šest, je čez noč spremenilo svojo namero in se odločilo, da ne bodo del Super lige. Sanje o Super ligi so se šle v kurec in še enkrat se je dokazalo, da je Janez vedno na napačni strani zgodovine. Očitno pa je Aleksander Čeferin trenutno eden izmed najvplivnejših ljudi na svetu, saj kljub obljubljenih milijardam s strani banke JP Morgan so klubi spremenili svojo odločitev čez noč.

Dogajanju v zadnjih 24 urah bi lahko rekli “blitzkrieg”. Če so včeraj še nekateri sanjali, da bodo dobili “mastne” milijone in bodo svojo bogastvo še dodatno “zabelili”, je danes situacija povsem drugačna. Očitno v svetu nogometa velja tudi beseda navijačev in to, kar se je dogajalo na “otoku” je prikaz moči navijačev.

Tudi zaradi njih so se angleški klubi odločili, da še preden so vstopili tudi izstopijo iz Super lige. Očitno nekje cenijo mnenje in očitno se zavedajo, da brez navijačev ni nogometa, čeprav bodo klubi prikrajšani za obljubjenih 500.000.000 in več evrov.

In sedaj k poražencu Janezu. Zakaj se Janez vedno postavi na napačno stran zgodovine? V bistvu mi je povsem vseeno, mi je pa definitivno fascinantno, kako vedno znova “pade na finto” in pokaže svoj pravi obraz. V bližnji preteklosti je čestital Trumpu za zmago in celo Slovenijo osramotil pred svetom. Tudi s podporo Super lige je podobno.

V nogometnem žargonu bi lahko komentiral vladino podporo Super lige z besedami – “ofsajd”. In verjamem, da bo strah pred Aleksandrom Čeferinom postal še večji v Sloveniji in bo v naslednjih dneh še več in več napadov nanj. Ampak očitno njega to tangira toliko kot lanski sneg v Pratiki.

Bravo Aleksander Čeferin in UEFA! Florentino Perez pa je največji poraženec te enodnevne sage. Tole mora biti bolečina!

super liga je mrtva