Včeraj se je v ZDA končalo sojenje policistu Dereku Chauvinu, ki je umoril temnopoltega Georgea Floyda, kar je takrat povzročilo izgrede in proteste po ZDA. Porota je odločila, da je policist kriv po vseh treh točkah obtožnice. Nova 24 in Demokracija, glasili stranke SdS, sta pokazali svoj rasizem in v naslovu novice o tem sojenju uporabili besede: “Pravica drhali zmagala!”

S tem sta temnopolto skupnost v ZDA označali za …. V bistvu sem ostal brez besed, ko sem videl ta naslov. Pa vendar me ni presenetil, saj sta ravno ta dva portala namenjena razpihovanju sovraštva in posledično tudi rasizma.

Ne, ne gre za svobodo govora, kot se bodo domoljupci verjetno začeli zagovarjati, ampak gre za povsem odkrit rasizem. In bobu je potrebno reči bob. Lahko pa se seveda delamo, da tega ne vidimo in tako damo še več vetra v njihova jadra.

Vzel sem si par minut časa in šel brati komentarje pod samo novico in ugotovil, da so si tudi komentatorji dali duška. Da so samo potencirali to, kar so pri Nova24 in Demokraciji napisali. Ne, ni prijeten občutek, ko se začneš zavedati, da imamo v Sloveniji fašizem.

  • “Pravico” leve sodrge čedalje bolj spoznavajo tudi v ZDA.
  • če si beli policist samo bejž od črnuha. je sporočilo.
  • ČESTITAM ZA NASLOV “Pravica drhali zmagala!”
  • z nastopom Bidena in njegove Kamele.

To je realnost Slovenije v letu 2021 …

Pa še razlage pojmov iz Fran.si:

drhál -i [dərhau̯] ž (ȃ) slabš. (vir)
1. neurejena množica ljudi: drhal je od trenutka do trenutka naraščala / za tujcem se je podila drhal otrok
// skupina nasilnih ljudi: tam se klatijo roparske drhali / dan za dnem popiva s svojo drhaljo druščino, družbo
2. ed. neosveščeni, nekulturni ljudje: zanj so bili ti ljudje drhal; spopadel se je z nazori malomeščanske drhali; poulična drhal / kot psovka poznam vas, drhal

rasízem -zma m (ī) (vir)
miselnost ali ravnanje, ki temelji na rasnem razlikovanju, zlasti glede na družbeno vrednost, pravice

fašízem -zma m (ī) (vir)
politična ureditev, ki temelji na diktaturi, kultu osebnosti, nestrpnosti do drugače mislečih, šovinizmu, rasizmu in agresivni zunanji politiki, med obema vojnama in med drugo svetovno vojno, zlasti v Italiji in Nemčiji: 

rasizem nova24 in demokracije
rasizem nova24 in demokracije