To, da vlada oz. premier ne zna odpreti kuverte smo doživeli od nepreklicnem odstopu ministra Hojsa. Da premier ne zna uporabljali poštnega nabiralnika nam je jasno že dolgo, saj je njegova praksa, da ne prevzame sodne pošte. To, da vlada ne zna sprejeti paketa, pa smo doživeli včeraj, ko je paket dokumentacije na vlado dostavila STA in ga niso prevzeli, ampak so ga poslali nazaj na STA. STA je naredila edino pravilno in ni prevzela vrnjene pošiljke in tako je paket romal nazaj na vlado. Verjetno so sedaj na vladi zmedeni, saj jim ni jasno kaj naj storijo. Verjetno dobimo nov odlok, ki bo urejal to področje!

Šalo na stran. To, da vlada ne sprejme paketa, ki ga je UKOM pogojeval za izplačilo zapadlih obveznosti do STA je zgolj samo kamenček v mozaiku uničevanja STA, ki si ga je zadala ta vlada. Preprosto zato, ker so profesionalni. In ker je bil intervju z Zlatkom daljši od intervjuja z Janezom – že skoraj leto dni nazaj. Ker Janezu to ni bilo všeč, se je lotil akcije uničevanja STA, kjer mu je sufliral šef UKOMa, čeprav v tej zgodbi ni imel ničesar.

Saj verjetno je vsakomur jasno, da ni težava v STA in njihovi dokumentaciji, ampak gre zgolj in samo za poskus uničenja agencije, ker ni na istem polu kot je Nova24, Demokracija, Siol … Da gre za profesionalno organizacijo, ki 30 let obstaja in ki je vir informacij za medije!

Upam, da se STA obdrži, saj tiskovno agencijo Slovenija potrebuje! In tudi EU opozarja na to. Še posebej sedaj, ko smo v času pred predsedovanjem. Ampak verjamem, da bi imel Janez rad kontrolo nad vsemi informacijami in novicami, ki v Sloveniji pridejo v “eter”.

Ob vsem tem se mi zastavlja preprosto vprašanje – je vlada opravilno sposobna, če ima težave s sprejemanjem paketov in odpiranjem kuvert? Ne, ni smešno …

Sta logo
Sta logo