Refresh

This website www.had.si/blog/2021/04/29/janez-ko-je-meni-twitter-suspendiral-had-racun-se-nisi-oglasil-ali-svoboda-izrazanja-velja-samo-za-domoljupce/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

janez twitter janez twitter

Janez, ko je meni Twitter suspendiral @had račun, se nisi oglasil / ali svoboda izražanja velja samo za domoljupce?

Twitter je v preteklih dneh izbrisal nekaj domoljupnih računov. Med njimi sta bila tudi Twitter računa Luke Perša in Aleksandra Ranta, ki sta “novinarja” na Nova24. Poleg tega pa je ukinil račune, ki so bile #fake in ki so služili zgolj in samo kot propagandni stroj – ukradena identiteta, ukradene fotografije (vir) … Seveda se je oglasil tudi Janez: “Doslej najbrutalnejši kombiniran napad na svobodo izražanja in svobodo medijev obenem v novejšem času“. Ampak očitno velja svoboda izražanja zgolj in samo za domoljupce, saj ko je meni Twitter zaradi heka IFTTT računa pred mesecem dni za 12 ur suspendiral @had račun (ki še vedno traja), se Janez ni oglasil!

Seveda mi je jasno, da velja svoboda izražanja v Sloveniji samo za domoljupce. Oni lahko žalijo, oni lahko grozijo, oni lahko uporabljajo #fake profile in ukradene fotke z internetov, da kreirajo svoj propagandni stroj. Ko Twitter ugotovi, da vse to poteka iz istega IP naslova in jih izbriše, pa začnejo skakati v zrak in se začnejo sklicevati na svobodo izražanja in medijev.

Glede na to, da sem bil sam v podobni situaciji mesec dni nazaj, mi je prav zanimivo videti, da Janez opleta z besedno zvezo svoboda izražanja in svoboda medijev, ko on sam z vsemi drugače mislečimi in drugače pisočimi poskuša diskreditirati na osebni ravni. Poskuša. Uspe mu itak ne, kajti samo še troli verjamejo njegovim nebulozam, ki jih tvita.

No, sedaj tudi troli ne več, kajti Twitter je odstranil “jurišnik”, ki so žalili in ki so se pretvarjali, da so nekdo drug. Kar je povsem jasno, kajti dvomim, da bi se kdo izpostavil z dejanskim imenom in priimkom in tvital grožnje, nebuloze in predvsem tako zvesto podpiral Janeza. Zgodba je podobna tisti, ki se je zgodila Vučiću v Srbiji pred letom dni, ko mu je Twitter izbrisal celotno farmo trolov – preko 5000 računov, ki so bili namenjeni zgolj in samo promociji Vučića.

Temu bi rekel Mahnič “cyber vojskovanje”, ker pa očitno ne razume pomena te besede, jim je dovolj, da v kleti najbolj navdušeni pripadniki SdSovcev tvitajo cele dneve z različnimi profili in potem se hudujejo, da gre za napad na svobodo izražanja.

Sveta preproščina …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja