negativni rezultat testa negativni rezultat testa

Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je rezultat ponovnega testiranja čez dve uri že lahko pozitiven

Na spletni strani gov.si, kjer so informacije o testiranju na okužbo, je med drugim zapisan tudi stavek iz naslova (vir) – negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je rezultat ponovnega testiranja čez dve uri že lahko pozitiven. Ne, nisem si izmislil tega, ampak tako pač je. Se mi pa ob tem zastavlja preprosto vprašanje – zakaj hudiča se potem sploh testiramo, saj je to Sizifovo delo, kajne?

Sicer razumem, da tudi če si negativen na testu, da se lahko okužiš. Razumem tudi to, da so rezultati testa lahko povsem napačni, saj jih je država naročila od “kritpo nategunov” in v normalnem svetu se takšni testi ne bi znašli na mestih za testiranje. Ampak očitno je treba te teste porabiti in seveda se je nekomu na vladi zdelo smiselno, da opozori ljudi, da so kljub negativnemu testu lahko pozitivni.

Ah ja, ta shizofrena komunukacija, ki smo ji priča zadnje leto, ko nihče več ne ve kateri odlok velja in kdo pije in plača. No, vemo kdo pije, pa tudi vemo kdo bo plačal. V končni fazi bomo plačali davkoplačevalci in bomo odplačevali zapitek te ablasti še desetletja.

negativni rezultat testa
negativni rezultat testa