stevilo cepljenih v evropi stevilo cepljenih v evropi

Slovenija med najslabšimi državami po številu cepljenih v Evropi

Nesposobnost trenutne ablasti se kaže tudi v številu cepljenih proti Covid-19. Slovenija je med najslabšimi državami po številu cepljenih v Evropi. Za nami so samo še Romunija, Hrvaška, Latvija in Bolgarija. V Sloveniji je bilo z enim odmerkom cepiva ali več cepljenih zgolj 24,8 odstotkov prebivalstva. Na Madžarskem, ki je na prvem mestu, pa je ta številka 51,4 odstotka.

Se spomnite, ko so nas preletavala letala? Ko smo prvi zaključili epidemijo, ker jo je ablasti lastnoročno uspelo “uničiti”? Se spomnite kako so se hvalili s tem uspehom. In potem smo kmalu šli spet v “lockdown”, kjer so nam onemogočili vse. Starostniki v DSOjih so umirali, ker se je nesposobna vlada požvižgala na njih. In imeli smo govora, ki ni vedel kaj govori pred kamerami. Saj se spomnite, da so bili krivi za Covid-19 žuri v DSOjih, diskotete, Zrče, droge, zidanice, kolesarski protestniki … Vsi drugi, samo ta ablast ni bila kriva ničesar. Deja vu in modus operandi, kajne?

In potem smo dobili novega “koordinatorja” množičnega cepljenja – Jelko Vakcina je prevzel to funkcijo in kaj bi šlo lahko narobe? V bistvu je šlo vse. Niso naročili cepiv, ko bi jih in ki bi jih lahko. Nepomembno za ablast, saj oni so se cepili, za narod pa jim je malo mar. Ker so nekateri cepilni centri bili uspešni in so se pripravili na to, jim je Jelko Vakcina grozil in žugal. Namesto, da bi njihov način komunikacije vzeli za svojega so jim raje pošiljali inšpekcijo in še enkrat dokazali, da se požvižgajo na narod, saj jim je narod zgolj balast.

V teh dneh prihajajo na dan informacije, da Zdravstveni zavod Zdravje, ki je v lasti Marka Bitenca in cepi svoje paciente, čeprav so v strategiji cepljenja za za cepilna mesta določila zgolj javne zdravstvene domove in bolnišnice (vir). No, še ena stvar je – Marko Bitenc izvaja tudi hitre in PCR teste. Za tiste, ki jih izvaja na letališču Jožeta Pučnika ne izdaja računov … Ampak to je že druga tema, saj je “posvečenim” pač dovoljeno vse, vsi ostalo pa se lahko zgolj in samo “jebemo”! Če si blizu SdSa, potem ti je dovoljeno vse.

Rezultati cepljenja v Sloveniji so vidni iz spodnje tabele. Smo tam, kamor nas je pripeljala ta ablast, ki vsak teden spreminja strategijo cepljenja, prav tako pa vsak teden pripravi “novo orodje za prijavo na cepljenje”. Sam sem se prijavil že trikrat, pa še niti bu ne mu od tega, da bi dobil kakšno povratno informacijo o cepljenju.

Posledica vsega tega “šalabajzerstva” trenutne ablasti je vidna na vsakem koraku. In to, da smo med najslabšimi državami po številu cepljenih v Evropi verjetno sploh ni naključje. Ob takšni shizofreni komunikaciji, ko ablasti pri tem pomagata Kadić in Jeretič, tudi ne more biti nič drugače. V bistvu smo lahko še srečni, da sploh še lahko živimo v tej deželi vsi, ki se ne strinjamo z ablastjo in ji ne malikujemo kot to počne par trolov na družbenih omrežjih in dajejo občutek, da jih je veliko.

stevilo cepljenih v evropi
stevilo cepljenih v evropi
  1. Si mogoče pomislil da se večina ljudi ne želi cepiti in je zato tako nizko število? Aja ne sds so krivi.

Komentarji so zaprti.