Česa tako podlega že dolgo nisem doživel. Da bi na Dan zmage apologet domobranstva Peter Jambrek gostoval pri Jožetu Možini na nacionalki in govoril o “svojem” pogledu na partizanstvo, primerjal petkove protesnike s “Hitlerjevimi rjavimi srajcami” in dajal v nič OF in boj proti fašizmu! Nacionalka je zopet dokazala, da ni leva televizija, ampak zgolj in samo desna. Še posebej pa je Jože Možina dokazal, kot že velikokrat do sedaj, da se bo trudil za rehabilitacijo kolaboracionističnega klerofašizma do konca in naprej!

Da na Dan zmage kdorkoli pripravi oddajo, kjer se poveličuje fašizem in kjer se negira vse, zaradi česar živimo v svobodni državi – čeprav imam zadnje leto bolj slab občutek glede tega, pove dovolj o tem, da si nekateri želijo spreminjati zgodovino na način, ki si ga Slovenci ne zaslužimo.

To, da Jambrek izjavi, da se je OF formirala, da bi pobijala ljudi, je tako sprevrženo, da si ne zasluži niti pljunka v obraz. OF je nastala z namenon upora okupatorju, tudi tistim fantom, ki so pod krinko domobranstva prisegli Dučeju in ki so se odločili pobiti naš narod.

Seveda je bil Jambrek v zaletu in je popljuval vse na levem polu – od bivših politikov, do levice. Do kolesarjev, za katere trdi, da so to političen pritisk levice. “Lubi buh”, ta človek verjetno živi v nekem paralelnem svetu, kjer mu osnovni pojmi niso jasni. Protestiramo zaradi shizofrene vlade, protestiramo zaradi več kot 14 mesecev dolge represije države nad vsemi, ki nismo skočili na njihov čoln, ki je poln lukenj in ki protestiramo proti uničevanju vsega kar ni domoglupsko!

Kdorkoli je “požegnal” to oddajo na nacionalni televiziji je sramota za Slovenijo!

Sramota za vse tiste, ki so se borili za to da živimo v svobodni Sloveniji in  da lahko sedaj nekdo poskuša opravičevati domobranstvo med 2. svetovno vojno. Takšne oddaje sodijo na Nova24 ali pa podoben medij, pa še to ne na Dan zmage, ker je celemu svetu jasno kdo je zmagal v 2. svetovni vojni in kdo je bil na napačni strani zgodovine in se sedaj trudi, da bi prikazal drugačno zgodovino. No, mogoče domoljupcem ni!

Ne bo vam uspelo izdajalci! Ne bo vam uspelo apologeti. V naših žilah ne teče kri domobrancev, ampak tistih, ki so izbojevali svobodo in ki so nas rešili fašizma. Vsem ostalim pa en lep fak of!

Na Dan zmage je apologet domobranstva Peter Jambrek gostoval pri Jozetu Mozini na nacionalki
Na Dan zmage je apologet domobranstva Peter Jambrek gostoval pri Jozetu Mozini na nacionalki