Janez ne bi bil Janez, če ne bi včerajšnjega shoda ob Dnevu zmage izkoristil za tvit s katerim je dokazal, da je napačni strani zgodovine. Enega izmed najbolj zagrizenih komunistov motijo zvezde, ki jih je bila polna Ljubljana. Motijo ga “totalitarni simboli” – nikoli in nikjer nisem opazil, da bi ga zmotil pozdrav z desnico njegove skupine Rumeni jopiči. Moti ga praznovanje “jugoslovanske diktature”. Moti ga “množično kršenje ukrepov za omejitev epidemije”. Bogi Janez, včeraj res ni bil njegov dan, pa še govoriti ni smel na konferenci o prihodnosti Evrope.

Spodnji tvit me spominja na domobrance. Točno takšen je bil njihov modus operandi. Zato so se pridružili fašistom in upali, da bodo na pravi strani zgodovine. Pa niso bili. Tako kot ni Janez. Je pa smešen, ko se tako bruka s svojimi tviti in nebulozami, ki jih sklamfa skupaj. Očitno je njegova paranoja zelo velika, saj povsod vidi “levico”.

Janez, vsak dan lahko objaviš sto in tisoč tvitov, ki jih bodo tvoji navdušeni troli “všečkali”, ampak to je tudi to. Imaš bazo ljudi, ki gre zate na volitve, ampak to je to.

Vsi ostali pa imajo svoje mnenje o tebi, tvoji vladi in tvojih ukrepih. In verjemi, prav žalostno je, ko nas vsak dan sramotiš pred Evropo. Tisto Evropo, ki ve, da se 2. svetovna vojna ni končala zaradi dombrancev in ostalih kolaborantov s fašisti. Ampak se je končala zaradi rdeče zvezde, partizanov in ljudi, ki niso pokleknili na kolena kot so pokleknili pred fašisti tvoji izbranci.

Janez je spet na napačni strani zgodovine. In to me spominja na zgodbo, ko se človek pelje v napačno smer po avtocesti in se sprašuje zakaj hudiča danes vsi vozijo v napačno smer po avtocesti.

Tale spodnji tvit je domet Janeza in prikaz vseh njegovih frustracij. In ne Janez, ne bo ti uspelo spremeniti zgodovine, čeprav se že 30 let trudiš s tem!

Janez Jansa in Dan zmage

Janez Jansa in Dan zmage