Dimitrij Rupel je star 75 let. Nekoč je bil politik, sedaj pa se v javnosti pojavlja kot podpornik aktualne ablasti in kritik vsega levega. Njegove izjave so pač primerne njegovim letom in moje mnenje je, da pač več ne sodi v eter. Ampak to je moje mnenje. Dimsi Rupsi je prehodil dolgo politično pot – ZKS, ‎SDZ‎, ‎DS‎, ‎LDS‎, ‎SDS … In sedaj se pripravlja na kandidaturo za direktorja JAK-a.

Ni važno, ali je pismen, samo da je naš, je stavek, ki ga je izrekel Ivan Oman ob imenovaju novega direktorja RTV Slovenija pred mnogimi leti. In ta njegova izjava še kako drži.

Tudi v primeru Dimitrija Rupla, ki bo očitno dobil nagrado, da podpira to ablast. Sicer je sam izjavil: “Nekaj vem o knjigah, nisem pa strokovnjak za te urade, ki se s knjigami ukvarjajo pri nas.” Glede na to, da se trudi in piše pisma raznim medijem, kjer kot apologet SdSa “razlaga” svetu o dejanskem stanju v Sloveniji, je več kot prava izbira za to mesto. Saj ta ablast se resno trudi povsem uničiti kulturo – ne, ni naključij.

Dimsi Rupsi je njihov. To je vse kar je pomembno. Posledično je več kot odlična izbira za mesto direktorja Javne agencije za knjigo RS. Le kako bi lahko našli boljšega kandidata kot pa nekoga, ki pač nekaj ve o knjigah.