Vsi boste aretirani!” je bila vsebina SMS sporočila, ki ga je dobilo preko 200 uporabnikov e-uprave in je bilo poslano s strani MZZ oz. njihove službe, ki bo skrbela za predsedovanje Slovenije Evropskemu svetu (vir). Naj bi šlo za pomoto, vsaj tako so obrazložili na MZZju, vendar roko na srce – to ne more biti pomota, da nekdo pošlje takšno masovno sporočilo iz sistema e-uprave.

Ta primer je dokaz, da si očitno nekateri povsem po svoje predstavljajo svoje pristojnosti. Razumem, da je sistem potrebno testirati, pa vendar, če testiraš sistem, potem tega ne narediš z vsebino “Vsi boste aretirani!”. Še posebej tega ne narediš v teh časih, ko je zaupanje v državne organe in policijo zelo nizko in ko dejansko ne veš več ali gre za pomoto ali pa gre za dejansko grožnjo.

To, da se nekdo opraviči z besedami: šlo je za nepremišljenost sodelavca glede vsebine testnega sporočila in za napako pri določitvi kroga prejemnikov obvestila, pa je tudi samo po sebi dovolj povedno. Sam se nagibam k temu, da je šlo za provokacijo.

Takšne stvari se dogajajo, ko je na ablasti SDS in dobijo orodja v roke ljudje, ki nimajo osnovnega pojma o njih.

Ob tem se mi zdi moje teženje okoli GDPR in prenašanja baz prijavljenih na cepljenje še veliko bolj smiselno, saj nas očitno kmalu čakajo takšna in drugačna obvestila, ker bodo pač “nepremišljeni sodelavci testirali sistem”. Mogoče bo naslednje sporočilo povabilo k včlanitvi v stranko SdS …

Vsi boste aretirani

Vsi boste aretirani

 

7 Responses to Vsi boste aretirani! / zakaj MZZ pošilja takšna SMS sporočila uporabnikom e-uprave

 1. NisamJoza pravi:

  Nisi dobil sporočila, vendar vseeno pametuješ ali je bila napaka ali ne? Če ti nisi neumnež prve klase. Obremenjuješ se z nečim, ki ni povezano s teboj.

 2. AJJA pravi:

  lol… Saj se absolutno strinjam, da ni primerno in najbrž niti smešno, pa vendar se je zgodilo. Nekdo se je malo pohecal, kot bi rekel Kacin. :) Absolutno, tole ni prav, ampak zna se zgodit da bo nekdo zaradi (neprimernega!) heca izgubil službo, tako da jaz ga nebi ravno na križ pribijal. Pa precej dvomim, da ima tole kakršno koli vezo s politično agedno trenutne ablasti, pa če si to še bolj želiš.

  • had pravi:

   nesposobnemu kadru so dali orodje v roke in le ti ga ne znajo uporabljati .. :( ne bo izgubil sluzbe, kajti on je njihov ..

 3. AJJA pravi:

  On second thought… Kaj pa pravzaprav testirajo? Saj vsi vemo, da masovno sporočanje deluje, saj so v preteklosti že pošiljali SMSe. Sicer ne MZZ, ampak ravno to me zanima – kaj pravzaprav MZZ želi početi z masovnim sporočanjem?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.