Anketa Vox populi, ki jo za časnik Dnevnik in Večer izvaja agencija Ninamedia je prinesla zanimive rezultate. Vlada ima najnižjo podporo, saj 70,2 odstotka vprašanih ocenjuje delo vlade kot neuspešno. 26,1 odstotka vprašanih pa ocenjuje delo te vlade kot uspešno. SNS, SMC in Desus se ne bi več uvrstili v parlament.

70 odstotkov na vzorcu 700 oseb je ocenilo delo vlade kot neuspešno, kar je močna zaušnica te vladi. Še posebej, ko vse bolj postaja jasno, da nima ta vlada več niti večine v parlamentu, saj ne more niti zbrati dovolj glasov poslancev za glasovanje o dnevnem redu majske seje (42:42).

Sicer bi SdS dobila največ glasov na volitvah, če bi bile jutri, vendar ne bi nikakor več uspela sestaviti koalicije, ki jih uspela sestaviti s SMCjem in Desusom. SdS bi po podatkih te ankete imela 28 sedežev v parlamentu, SD 20, LMŠ 13, NSi 11, Levica 11 in SAB 5.

Ostale stranke bi ostale na smetišču zgodovine. Smešno je, da stranke brez podpore ljudstva še vedno krojijo usodo državljanov in podpirajo SdS – po eni strani seveda razumem SMC in Periča in Desus, da si ne želijo izgubiti teh mest v parlamentu in posledično tudi dobro plačanih služb. Sicer pa me veseli, da jih ne bo več v parlamentu!