Vasko Simoniti najbolj nekulturni kulturni minister v oddaji Tarca dej bom jaz govoril pol pa vi Vasko Simoniti najbolj nekulturni kulturni minister v oddaji Tarca dej bom jaz govoril pol pa vi

Razstave slovenskih umetniških del v Bruslju ob predsedovanju ne bo / nov dan, nova sramota ablasti

Od leta 2011 je država predsedujoča Evropski komisiji imela priložnost pripraviti razstavo umetniških del v Bruslju. Slovenija je ne bo pripravila, saj so Evropski komisiji iz stalnega predstavništva Slovenije pri EU sporočili, da odpovedujejo to razstavo. Nov dan, nova sramota ablasti. Tokrat gre za samopašnost Vaska Simonitija, ker mu je Arjan Pregl trn v peti.

Izbor avtorjev, ki naj bi predstavljali svoja dela v Bruslju je bil sestavljen iz umetnikvo, ki so že sedaj zastopani v stalni zbirki Evropskega parlamenta: Jasmina Cibic, Andreja in Gašper Jemc, Lojze Logar, Drago Tršar in Arjan Pregl. Ker je Arjan trn v peti ablasti in Vasku Simonitju, se je raje odločil, da ne bo razstave in nas zopet osramotil pred celo Evropo.

Ja, to je ta minister za kulturo, ki o kulturi sicer nima pojma, je pa predstavnike prave stranke in posledično si lahko privošči očitno vse – tudi to, da nas sramoti naokoli s svojim nekulturnim ravnanjem. Oz. kot je komentirala Ljudmila Novak: “Kulturno nerazumljiv razlog za takšno odločitev slovenskega ministrstva za kulturo”.

Ti ljudje se očitno ne zavedajo, da bomo Slovenci še vedno živeli v Sloveniji, ko bodo oni izgubili stolčke in da nas bo sramota, ki so nam jo povzročili v letu in pol vladanja spremljala še vrsto let.

Vasko Simoniti najbolj nekulturni kulturni minister v oddaji Tarca dej bom jaz govoril pol pa vi
Vasko Simoniti najbolj nekulturni kulturni minister v oddaji Tarca dej bom jaz govoril pol pa vi