Goriska Brda Giro DItalia 2021 3 Goriska Brda Giro DItalia 2021 3

Goriška Brda so pripravljena na Giro D’Italia 2021 / 15. etapa / nedelja, 23. maja

Goriška Brda v teh dneh postajajo “roza” – pripravljajo se na Giro D’Italia 2021, saj bo v nedeljo, 23. maja, 15. etape Giro d’Italia peljala tudi čez Goriška Brda. V Slovenijo bodo kolesarji vstopili v Vipolžah okoli 15. ure in naredili tri kroge po cestah okoli Goriških brd –  v kar je vključen tudi vzpon na Gornje Cerovo. 15. etapa se začne v Gradežu in konča v italijanski Gorici. In Goriška Brda so pripravljena na kolesarje.

Te dni se domačini v Goriških Brdih pospešeno pripravljajo na Giro D’Italia 2021. Roza kolesa so že skoraj pred vsako hišo, šolo, rondojem, prav tako se urejajo okolice hiš (ja, resno) in pospešeno se urejajo vinogradi. Tudi ceste urejajo in polagajo nov asfalt. Vse v znamenju kolesarske dirke, ki letos pelje tudi čez Slovenijo.

Ker sem ravno v teh dneh v teh krajih, sem šel parkrat z električnim kolesom na to traso, ki jo bodo prevozili kolesarji. In z električnim kolesom gre! Sicer pa bi verjetno v klanec proti Gornjem Cerovem “umiral v mukah”, medtem ko bodo imeli profesionalni kolesarji za seboj že preko 100 kilometrov in bodo ta klanec verjetno odpeljali z višjo hitrostjo kot sem ga odpeljal jaz!

Lepo je videti, ko celotne “vasi” skupaj “krasijo” križišča in krožišča in ko s skupnimi močmi barvajo kolesa na roza. Ko sem omenil, da sem iz Zasavja in da je Primož moj sorodnik, so me seveda takoj povabili med sebe in mi ponudili pijačo. Glede na dobrosrčnost ljudi v teh krajih, je prav lepo, da dirka pelje po tem delu Slovenije.