tednik domovina tednik domovina

Domovina / nov brezplačnik / očitno se bližajo volitve, jaz jim bom izvod vrnil

Domovina je nov brezplačnik, ki ga izdaja Zavod Iskreni – tisti zavod, ki ga je soustanovil Janez Cigler Kralj in je dobilo pomoč države. Nov brezplačnik je očitno uvod v prihajajoče volitve in Janez si trasira teren za to. Njihova naklada bo 580.000 izvodov in na dom ga boste dobili brezplačno – prvi izvod, potem pa bo na voljo vsak teden za vse, ki ga boste naročili oz. plačali podporno naročnino (karkoli že to pomeni).

Jaz sem se odločil, da bom nenaslovljen brezplačnik vrnil tako, da bom dodal nalepko – vrniti pošiljatelju in jo oddal v poštni nabiralnik.

Uredništvo novega tednika Domovina bo prevzel Tino Mamić, ki je izjavil: “Tednik Domovina bo glasnik svobodnega gospodarstva.” Predvidevam, da je imel v mislih, da bodo državna podjetja sofinancirala izdajanje z oglasi in da bodo ljudje donirali denar za ta časopis – tako nekako poteka “svobodno gospodarstvo” na njihovi strani.

Vabimo vas, da vsi, ki nam lahko, prispevate več kot 99 EUR, to storite tako, da vpišete višjo številko v obrazec. Računovodsko bomo vsak EUR nad 99 EUR zabeležili kot donacijo. S tem nam boste omogočili, da bomo še naprej delali na širini in bomo lahko dosegli več ljudi.

Svobodno gospodarstvo? Ah, izkoriščanje instrumenta donacij, zgolj za to gre. Ker od tega ni potrebno plačevati davka … Očitno Demokracija dobiva konkurenco. Kolk lepo!

p.s.: verjetno so dobili sredstva Ministrstva za kulturo, kajti neodvisni mediji jih pač niso!

tednik domovina
tednik domovina

Komentarji so zaprti.