SDS se na billboardih zahvaljuje z gasilcem v ruski uniformi1 SDS se na billboardih zahvaljuje z gasilcem v ruski uniformi1

Poklicni gasilci se pripravljajo na stavko / Matej Tonin, a se nisi ti hvalil, da si gasilec

Matej Tonin se je pred časom hvalil s svojim gasilskim stažem. Ampak očitno je on rajši vojak kot pa gasilec, saj si drugače ne znam predstavljati njegove ignorance podpisanih stavkovnih zavez ter zavračanje socialnega dialoga na katero opozarja Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije. S temi dejanji Matej Tonin škoduje poklicnim gasilcem Slovenije! Jaz podpiram stavko!

V SPGS so med drugim zapisali: “Kljub našim večmesečnim prizadevanjem, da bi se postopki za uveljavitev stavkovnih zavez po odstopu prejšnje vlade intenzivno nadaljevali z novo vladno zasedbo, se le ti zaradi popolne ignorance ministra za obrambo Mateja Tonina, sploh ne začnejo!”

Čestitke Toninu, ki mu je očitno malo mar za poklicne gasilce. Teh ni toliko kot je prostovoljnih in poklicni gasilci niso tako vpeti v lokalne skupnosti, kajne? Saj za to gre? Da prostovoljni gasilci prinesejo več glasov, posledično je treba skrbeti za njih, poklicne gasilce pa se da na stranski tir …

Kako predvidljiva in preprosta je politika v Sloveniji pod to ablastjo. Delijo denar davkoplačevalcev tam, kjer bodo dobili kakšen glas. Vse ostalo jih pač ne zanima in kot noj tiščijo glavo v pesek. Sicer pa Tonin nima časa, on nabavlja helikopterje in orožje za vojsko, ker to sedaj potrebujemo, kajne?

SDS se na billboardih zahvaljuje z gasilcem v ruski uniformi1
SDS se na billboardih zahvaljuje z gasilcem v ruski uniformi1