Protesti v LJubljani 2 Protesti v LJubljani 2

Na protivladnih protestih zopet fizično nasilje policije / ali teh policistov ni nič sram, ko se pogledajo v ogledalo

Kako veš, da je ablast strah protestnikov? Ko mora policija uporabiti fizično silo proti protestnikom. In včeraj na protivladnih protestih v Ljubljani je policija zopet uporabila fizično nasilje. Ker je pač orodje v rokah ablasti! Me zanima, če teh fantov, ki se skrivajo v “robocop” oblačilih ni niti malo sram, da fizično obračunavajo z državljani? Verjetno niti ne razmišljajo o tem, kajne?

Verjetno so policisti, ki so včeraj uporabili fizično nasilje že pozabili svojo prisego: “Slovesno prisegam, da bom pri izvajanju nalog policije vestno, odgovorno, humano in zakonito izpolnjeval svoje naloge ter spoštoval človekove pravice in temeljne svoboščine.”

Sram je lahko vse policiste, ki so včeraj uporabili fizično nasilje nad tistimi, ki se ne strinjajo z razmerami v katerih živimo in ki se ne strinjajo z načinom vodenja države. Sram me je, da obstajajo takšni ljudje – ampak zgodovina se ponavlja. Tudi med 2. svetovno vojno so obstajali kolaboranti (domobranci), ki so prisegli fašistom. Podobnost z letom 2021 je zgolj in samo naključna. In ja, policist lahko zavrne izvrševanje ukazov!

Se spomnite huliganskih protestov novembra? Ko so posamezniki pretepali novinarje in jim policija ni upala priti blizu? Seveda. Če gre za inside job, potem je to povsem normalno. In takrat, na tistem protestu, so se policisti spravili na žensko in ne na tiste, ki so dejansko “delali sranje”. In zgodba se očitno ponavlja. Policisti obračunajo z deklicami, mladoletnimi … Ker očitno je to njihovo poslanstvo.
Sram me je teh policistov. Sram tudi v imenu vseh ostalih policistov, ki so normalni, ki se zavedajo svojih pristojnosti, predvsem pa ne kažejo mišic pred golimi državljani – verjetno se morajo ti fantje v “robocop” oblekah odlično počutiti, ko tepejo državljane, ki se ne strinjajo s trenutno ablastjo. Ampak časi se bodo spremenili. Fašizmu ne bo več prostora v Sloveniji in tale ablast bo odplaknjena s političnega prizorišča za vedno. In ti isti policisti bodo morali še vedno sami sebe pogledati v ogledalo.

Protesti v LJubljani 2

Komentarji so zaprti.