Sara Kovač, ki se podpisuje pod članke na Nova24 si zasluži Pulitzerjevo nagrado za članek z naslovom Vegana posvojila brokoli, ker ne želita sina iz mesa in krvi. Toti list je satirični časnik, ki pa dobiva resno konkurenco v Nova24, ampak z eno veliko razliko – da Nova24 takšnih člankov ne objavi kot satiro, ampak dejansko verjamejo, da to kar pišejo tudi drži. V letu 2021 očitno ne znajo niti poguglat in ugotoviti, da gre za fake novico.

Leta 2018 sem prvič zasledil članek o dveh veganih, ki sta posvojila brokoli. Seveda je bilo vsakomur jasno, da gre za #fakenews. Ampak “novinarji” Nova24 očitno tudi leta 2021 ne znajo uporabljati googla in vsaj preveriti vsebine o kateri pišejo, sicer se ne bi sramotili z objavo #fakenews novice, ki je bila večkrat “debunkana”.

Samo za Nova24 in Saro Kovač: Fake News: Vegan Couple Did NOT Adopt Broccoli Because They Don’t Want A Flesh And Blood Child

Nova24 je dobila od ministrstva za kulturo sredsta za sofinanciranje vsebin 19.500 evrov. Čestitke Vasko Simoniti, tudi jaz se strinjam, da je potrebno podpirati bodoče Pulitzerjeve nagrajence – Sara Kovač je s takšnimi članki na čudoviti poti do te prestižne nagrade.

Da tega, da pri Nova24 uporabijo fotografijo, ki ni njihova last in je avtorsko delo nekoga drugega, niti ne omenjam. Za njih pač velja interneti socializem – vse je naše, kajne?

Ampak nazaj k “novinarjem”, ki so prvi v službi resnice. Vegani so očitno trn v peti desnice in potem poskušajo s takšnimi članki na zalogo diskreditirati vegane in to je razvidno tudi iz komentarjev:

  • Psihopatologija!
  • Se mi zdi, da je premalo norišnic…debilnost nima meja….
  • Sem presrečen, da ste objavili tole novičko. Sem si takoj sendvič s pršutom in 2 dcl terana privoščil.
  • eno vprašanje, sta že v NORIŠNICI, čist tko vprašam, ker se mi zdi vprašanje na mestu!
  • In kaj bosta potem z njim, ko jima bo zgnil?

Tole so komentarji na dotičnem portalu, ki očitno verjamejo vsemu, kar na Nova24 objavijo. Ja, precej žalostno je to, ampak ko je potrebno nekoga diskreditirati na zalogo, potem so opravičljiva vsa sredstva, kajne Nova24?

sara kovac nova24 pulitzer