protesti 28 maj 2021 ljubljana 5 protesti 28 maj 2021 ljubljana 5

Janez nima večine v parlamentu / zakaj Janez ne želi na predčasne volitve

V petek so padle karte. Janez nima večine v parlamentu in mu že drugič ni uspelo zamenjati Igorja Zorčiča, predsednika državnega zbora. Zakaj Janez ne želi na predčasne volitve je verjetno vsakomur jasno – ker mu nikoli več ne bo uspelo priti na ablast kot mu je lansko leto marca, ko so z njim kolaborirali poslanci Desusa in SMCja. Poslanci dveh parlamentarnih strank, ki so odšli na smetišče zgodovine.

V petek se je na ulicah Ljubljane zbralo več kot 40.000 protestnikov, ki zahtevajo odstop te vlade in predčasne volitve. Ljudje imamo dovolj sranja, ki ga je povzročila ta oblast, predvsem pa imamo dovolj njihove shizofrene komunikacije, ki je vse prej kot povezovalna, njihovih desnosučnih medijev, ki so namenjeni potvarjanju zgodovine, predvsem pa fašističnega odnosa do vseh, ki se ne strinjamo s to ablastjo, ki zadnje leto lomasti po vseh sferah življenja.

To, da so protestniki “nategnili” Hojsa, Olaja in policijo je za v anale zgodovine. To je bila najboljša akcija v samostojni Sloveniji in Janez je bil zopet na napačni strani zgodovine. Ampak istočasno, ko so se dogajali protesti, se je v državnem zboru odvijalo glasovanje s katerim je SDS želel odstraniti Igorja Zorčiča.

Kljub temu, da so vpregli vse sile, celo tako daleč so šli, da so vpoklicali tudi Dušana Verbiča iz SMCja, ki naj bi bil že nekaj časa hudo bolan, da bi si zagotovili zadostno število glasov – pa vendar jim ni uspelo. Janez nima večine v parlamentu in to mora biti huda bolečina. Verjetno bo za tretjo zamenjavo Zorčiča izkoristil Počivalška, ki se bo moral vrniti v poslanske klopi, da bi mu eventuelno uspelo zbrati dovolj glasov.

Vse skupaj meji že na zelo zelo slab scenarij filma, ki si ga ne bi ogledala niti peščica ljudi. Ampak Janez se ne da. Sedaj bo usmeril vso pozornost na bodoče predsedovanje Svetu EU in spinal na to temo – da si Slovenija ne more privoščiti predčasnih volitve v tem času, kajti to bi bila sramota.

Ne, sramota je, da imamo ablast, ki nas vsak dan sramoti v EU. Sramota je, da nas v letu 2021 ablast oznamčuje za brezdelneže. Sramota je, da o naši usodi odločajo ljudje, ki so nedorasli svojim funkcijam. Sramota je, da oseba, ki nima večine v parlamentu uničuje in tepta demokracijo, kajti zanj ne veljajo pravila kot veljajo za vse ostalo. Sramota je, da mu kdorkoli v tej državi še verjame karkoli. Sramota je, da je vsak, ki se ne strinja z njim pribit na pranger in vanj leti ves drek njegovih trolov in domoljupskih podpornikov. Sramota je, da nam sramota vlada!

Naslednjih 15 let bomo odplačevali svinjarije, ki jo je ta ablast uspela sproducirati v enem letu. Preko 1000 menjav na odgovornih položajih so opravili v tem času. Predvsem pa so poskrbeli, da smo Slovenci med seboj najbolj razklani v celotni zgodovini.

Ja, to je ta uspešna bera SDS, NSi, SNS, SMC in Desusa v tem mandatu. Čestitam vam! Narod ne bo pozabil vaših junaških dejanj, ko ste pod pretvezo reševanja življenj, poskrbeli za lastne riti. Kajti to tudi ste!

In Borut Pahor, kao precednik, je tiho kot miš. Ves čas tega lomastenja ablasti v Sloveniji. Sramota od človeka, predvsem pa žalostni osebek …

protesti 28 maj 2021 ljubljana 5

Komentarji so zaprti.