Včeraj smo poslušali zgodbice o dobri Madžarski, ki je Sloveniji posodila (zakaj Nova24 uporablja besedo donirala, če ne gre za donacijo) 300.000 odmerkov cepiva AstraZeneca. Tistega cepiva, ki ga naša ablast ni naročila, ko je imela možnost in tistega cepiva, ki bi ga zmanjkalo za drugi odmerek, ker očitno odgovorni ne znajo preračunavati potrebnih količin. Mogoče pa gre še za kakšno vezano trgovino, saj Madžari so v nakupovalnem zaletu v Sloveniji.

Če nečesa ne naročiš, potem tega nimaš. Preprosto, kajne? Če ne naročiš dovolj cepiva, imaš pa veliko cepljenih s prvim odmerkom, potem nastane težava. Namreč, nimaš cepiva za drugi odmerek. Potem ti na pomoč priskoči Madžarska, ki se zaveda, da se bo njihova “dobrodelnost” bogato povrnila, saj so Madžari rešili ablast pred sramoto. Predvsem pa smo dobili cepivo AZ, ki ga verjetno ne bomo vračali, ampak bomo vračali kakšno drugo cepivo, ki ga bodo Madžari potrebovali.

Saj se zavedamo, da ni bilo to cepivo zastonj, kajne? In da gre zgolj za reševanje nesposobnosti ablasti, NIJZja in Jelka Kacina, ki očitno nima pojma kaj sploh počne. Verjetno se spomnite njegovih obljub o precepljenosti junija? O tem, da se bo vsak lahko šel cepiti in ostalih nebuloz, ki smo jih poslušali zadnjega pol leta.

Dogodki v Celju te dni, ko so organizirali cepljenje brez naročanja prikazujejo, da je težava v ablasti, ki se tudi tega ni lotila pravilno in da se ljudje želijo cepiti, vendar se ne morejo, ker ne dobijo termina, kljub temu, da ablast “predrkava” baze interesentov za cepljenje.

Pa saj to nikogar več ne preseneča, kajne? Da imamo najbolj nesposobno ablast, ki jo lahko imamo!?!

jelko vakcina
jelko vakcina