programi telekom programi telekom

Telekom ponastavil programsko shemo in doživel bes naročnikov

To, kar si je privoščil Telekom v teh dneh meji na norost. Ampak norost je v zadnjem letu postala del našega vsakdana. Telekom je namreč vsem svojim uporabnikom ponastavil TV kanale in zamenjal vrstni red programov. Po novem sta Pop TV in Kanal A na 11 in 12 mestu, medtem ko sta programa Nova 24 TV in Nova 24 TV 2 dobila mesti 7 in 8.  Prav tako so višje prestavili kanele Planet TVja, ki imajo izredno nizke “rejtinge” gledanosti. Telekom je pod krinko “odlične uporabniške izkušnje” vsem resetiral njihove lastne nastavitve.

Spoštovani, zaradi zagotavljanja ustrezne učinkovitosti sistema in odlične uporabniške izkušnje, smo morali ponastaviti tv programe na sistemsko nastavljeni vrstni red. Navodila za razvrščanje tv programov so na voljo na strani …. za morebitne nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo.

To je vsebina, ki te pričaka ko pokličeš Telekomovo podporo in želiš popizditi, ker si imel shranjene svoje programe in tega sedaj ni več. No, saj to ni prva neumnost Telekoma v zadnjem času – pred tednom je vsem uporabnikom resetiral HD programe – zaradi “algoritmov”, ki sami določijo ali bo nekdo gledal HD ali SD programe. In ker je to storil brez obvestila je bila cela “štala”, ko so ljudje doma gledali “zrnast” program. Namesto, da bi to skomunicirali in obvestili uporabnike ..

Glede zamenjave programov je bilo skomunicirano. Ampak nikjer ni bilo komunicirano, da bodo resetirali vse lastne nastavitve programov uporabnikov. In ja, če si je nekdo po svoje pripravil listo programov, ki jih spremlja je tole zelo nerodna situacija.

Dejstvo je, da ne znajo vsi nastaviti programov. Predvsem pri tem mislim starejše, ki bodo sedaj imeli “nove programe” med “hitrimi programi” in bodo, ko bodo preklapljali med programi se tudi kdaj po nesreči ustavili na Nova24 in Nova24 se bo lahko hvalila z “rejtingi”.

Telekom, tole ni bilo ok. Predvsem pa zakaj poskušate zapakirati to sranje v “odlično uporabniško izkušnjo”, ko je vsakemu vrabčku na drevesu jasno koliko je ura in za kaj gre!

programi telekom
programi telekom
 1. Moj predlog vsem naročnikom Telekom je, da jih najprej zasipamo z reklamacijskimi sporočili. Jaz sem to pravkar že storil. K—- pa taka uporabniška izkušnja. Vrstni red programov bom takoj zamenjal.

  1. So mi pravkar odgovorili naslednje …

   … do spremembe mest TV-programov je naknadno prišlo zaradi zagotavljanja ustrezne učinkovitosti sistema. Za morebitne nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo.

   TV-programe lahko poljubno razvrstite. V pomoč so vam lahko navodila:
   – NEO Smartbox: http://ts.si/tb2em
   – BOX S: http://ts.si/bmj5d

   Programe, ki vam niso blizu, lahko tudi umaknete oziroma skrijete. Za NEO Smartbox si oglejte navodila na povezavi tukaj. Na komunikatorju BOX pa to storite prek menija Nastavitve > okno Iskanje programov > Umikanje programov > pri programu, ki ga želite skriti, pritisnite tipko OK

 2. Na začetku bo vse super in se vam bo zdelo bolje, potem boste pa ugotovili, da ste padli z dežja pod kap. Vsi so isti nategovalci….

 3. Menjava programov brez privolitve uporabnika je protizakonita,saj v pogodbi ni navedena ta opcija.

 4. Nihče se ni protoževal na disedanjo shemo
  Neresna in nesramna poteza, kaj zelijo s tem doseči, bomo videli.
  Jaz se selim na Telemach.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja