koper testiranje koper testiranje

Pred odhodom na počitnice v Italijo na HAGT testiranje v Koper, kjer brezplačno dobite papirno potrdilo o testu

Končno. Počitnice v Italiji. Sem dvakrat cepljen, vendar za vstop v Italijo še vedno potrebujem negativni hitri test, ter izpolnjen obrazec na spletni strani https://app.euplf.eu/ (pogoji vstopa). Ker pri nas v večini krajev ne opravljajo testiranj v nedeljo, sem po brskanju na spletu našel Koper (za stadionom Bonifika), kjer opravljajo hitre antigenske teste, prav tako pa ponujajo tudi “drive in” testiranje brez naročanja.

Do sedaj sem se testiral že na več lokacijah. Nimam težav s tem, tudi 5G čipa mi še niso “sestavili”, ali poškodovali “možganov”. Včeraj sem se na poti v Italijo odpeljal v Koper na hitri test, da slučajno ne bi imel težav pri prestopu meje ali pa celo v sami Italiji.

Pred menoj je bilo par ljudi v vrsti, “drive in” testiranje pa je samevalo. Ko so pobrali moje podatke, sem vprašal kako je s prehodom meje in če potrebujem papirnato potrdilo za vstop v Italijo. Odgovor je bil pritrdilen in sem vprašal po ceni – presenetilo me je, ko so odgovorili, da je potrdilo pri njih brezplačno – v treh jezikih! Sicer to določena “podjetja” po Sloveniji zaračunavajo 20 evrov.

Približno 10 minut sem moral čakati na rezultate testa in na potrdilo in se odpravil na pot. Čez dve uri sem dobil tudi SMS z negativnim rezultatom. S tem, da sem lahko izbiral tudi angleško varianto SMSa.

In če se kdo sprašuje kako je s prehodom meje z Italijo? Brez težav. Nikjer ni nikogar. Niti na vstopni točki v Italijo, niti na vstopni točki nazaj v Slovenijo. Ah, ja ..

koper testiranje
koper testiranje