kljukasti kriz kljukasti kriz

Rumeni kljukasti križi na ministrstvu za kulturo

Čez noč so se na Ministrstvu za kulturo pojavili rumeni kljukasti križi. Priznam, ni me presenetilo. Še posebej ne, ker je Ministrstvo za kulturo Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot podelilo status nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture. 

Zakaj rumeni kljukasti križi? Vsakomur, ki je že slišal za “rumene jopiče”, ki so se pojavili kot odgovor na mirne proteste ob petkih, bo jasno, ko bo videl kdo je zastopnik tega društva (vir).

Seveda obstajta dve opciji. Da gre za “inside job”, da lahko s prstom kažejo na vse druge in krivijo protestnike, še posebej, ker so prišli iz smeri Metelkove. Ali pa gre za dejansko akcijo, kjer je prikazano nestrinjanje s podelitvijo statusa, ki ga je ministrstvo za kulturo podelilo.

Mogoče pa je čas, da se ministrstvo za kulturo vpraša, če ni tale vandalizem zgolj in samo posledica njihovega delovanja v zadnjem letu? Še posebej, ko se zavedamo, da je taisti ministrstvo Zlatkotu protizakonito odvzelo status kulturnika, ki je želelo prepovedati razstavo naših umetnikov v EU, ki je sistematično rušilo STA in ki je vsem kritičnim medijem ukinilo financiranje. Namesto tega pa je sredstva namenilo desnosučnim trobilom, in podelilo status nevladne organizacije organizaciji …

kljukasti kriz
kljukasti kriz