letalonosilka letalonosilka

Epidemije je konec / so letalonosilke že na Ljubljanici, Savi in Soči?

Še pomnite, ko nas je vlada 1. junija lansko leto nagradila s preletom letal ob koncu 1. vala Covid-19? Ko so se hvalili, da smo najuspešnejši v boju proti Covidu? Pa vendar je po tem umrlo preko 4000 ljudi! Ampak pomembno je bilo, da je vlada proslavljala zmago. Sedaj, ko so se odločili, da je epidemije spet konec se mi zastavlja preprosto vprašanje – so letalonosilke že na Ljubljanici, Savi in Soči?

Namreč, če so nas ob koncu prvega vala preletela letala, potem bi si sedaj zaslužili vsaj letalonosilke na Ljubljanici, Savi in Soči. Mogoče še na kakšen drugem potoku, da se vidi uspeh te ablasti, ki pa ji kazalniki kažejo ravno obratno od tega kar nas prepričujejo.

Nalijmo si čistega vina in se soočimo z dejstvom, da je ta vlada najslabše možno reševala situacijo s Covid-19 in da bomo posledice njihovih odločitev še dolga leta plačevali vsi (vir):

  • izdatki za ukrepe so znašali 5,2 odstotka BDP, v povprečju Evropske unije zgolj 3,3 odstotke
  • polovica tega denarja je šla za subvencije namenjene ohranjanju delovnih mesto. Stopnja brezposelnosti se je med zadnjim četrtletjem leta 2019 in prvim lani povečala za dobro odstotno točko, kar je več kot v povprečju EU
  • za socialne transferje prebivalstvu so namenili en odstotek BDP, ki pa se ni prelil v potrošnjo, ampak v varčevanje
  • covid dodatki za javni sektor so predstavljali 0,7 odstotka BDP, kar je največ med vsemi 15 članicami, ki objavljajo primerljive številke

Čestitke ablasti. Res si zaslužite letalonosilke ob tem vašem grandioznem uspehu, ko ste več kot leto dni dokazovali, da še niste dosegli dna in da nas vsak nov dan lahko na novo presenetite s svojimi nebuloznimi ukrepi, predvsem pa z represijo, ki ste si jo lahko privoščili z vladanjem z odloki.

Uspeli ste razmontirati Slovenijo, predvsem pa dokazati, da ste sposobni edino revanšizma in da se vam ne sanja o demokraciji, ki jo tako opevate. Predvsem pa ste v tem času poskrbeli za tiste, ki so na vaši strani, za vse ostale se vam pa mirno “jebe”.

letalonosilka
letalonosilka