Gostilnica 5 6 kg na Eipprovi marinara je pizza brez sira in pika had testira pizze Gostilnica 5 6 kg na Eipprovi marinara je pizza brez sira in pika had testira pizze

Gostilnica 5-6 kg na Eipprovi / marinara je pizza brez sira in pika / had testira pizze

Marinara je pizza brez sira. In pika. Iz wikipedie: pizza marinara was introduced around the year 1735 (in 1734 according to European Commission regulation 97/2010), and was prepared using olive oil, cherry tomatoes, basil, oregano and garlic at that time. Gostilnica 5-6 kg ima na meniju pizzo marinaro, ki ji lahko dodajo parmezan ali pa tudi ne.

Od kar se prehranjujem vegansko, je moja izbira pizz zelo preprosta – marinara. Ker mi ni treba razlagati, da ne bi tega ali onega, da ne bi sira, da ne bi “grillane zelenjave” ali pa vseh dodatkov, ki jih dodajo pizzi in so zgolj in samo odveč.

In včeraj popoldan sem se odločil, da obiščem Gostilnica 5-6 kg na Eipprovi, ki se je preselila iz Zgornjega trga. Ker sem opazil, da je prazna miza, sem šel proti njej in deset minut stal pred mizo, da bi me natakar opazil in da bi ga vprašal, če je miza rezervirana.

Po približno 15 minutah je prišel mimo natakar in povedal, da sem prehitel vrsto ljudi, ki čaka. Glede na to, da sem čakal že več kot 15 minut pri mizi, ki ni bila pospravljena, sem se strinjal, da ni težav, da grem lahko v vrsto in počakam na mizo. Želel sem naročiti pijačo in hrano, ampak natakarja ni bilo več.

V vmesnem času sem opazil, da je natakar pogosto v bližini, vendar me ne opazi. Oz. me ignorira. Ko se je po približno 30 minutah približal, sem naročil – pizzo marinaro – ker nisem bil pozoren na jedilni list, tudi nisem opazil, da je pri njih pizza marinara s parmezanom ali pa brez. Zakaj hudiča gre nekdo spreminjati tradicionalen recept pizze na način, da mu nekaj doda in to potem ni več pizza marinara ampak je lahko zgolj in samo nekaj drugega. Marinara pač nima sira!

In potem sem čakal. In čakal. In opazoval kako so za sosednjo mizo dobili hrano, čeprav so prišli za menoj. Razumem, to lokacijo so odprli šele pred dnevi in še ni vse med seboj usklajeno. Razumem, da je gužva in da se pač prilagodim temu.

Čez več kot eno uro sem končno dobil pizzo in še preden sem uspel vprašati natakarja zakaj je na marinari zapečen sir, ga že ni bilo nikjer. In sem šel do vrat restavracije in vprašal zakaj sir na pizzi, če sem naročil marinaro. Odgovor je bil odrezav – pri nas je na marinari sir.

Seveda nisem niti poskusil pizze in je kot takšna ostala na mizi. Sicer sem nekako pričakoval, da bo kdo prišel mimo in se opravičil ali pa preprosto odnesel pizzo. Pa vendar se ni zgodilo.

Šel sem do šanka in prosil za račun. Seveda so mi zaračunali pizzo, ki sem jo plačal, vendar se je nisem dotaknil. In še več – njihov picopek me je začel prepričevati, da je to pač njihova marinara – s sirom. Ker sem ugotovil, da je debata na temo pizz z njim nesmiselna, sem samo prosil za račun in plačal pizzo, ki je nisem pojedel.

Škoda. Pričakovanja so bila visoka. Razočaranje precej veliko. Še bolj pa sem razočaran nad odnosom, ki sem ga doživel. Ker sem se ravno vrnil iz Italije, kjer sem jedel prave marinare, sem bil prepričan, da me bo Gostilnica 5-6 kg na Eipprovi navdušila. Pa je bilo ravno obratno. No, te napake ne bom več ponovil, predvsem pa bom drugič natančno prebral menu in še vsaj desetkrat ponovil natakarju, da sem vegan, da ne dobim sira na pizzo, ki sem jo naročil.

p.s.: ocene pizzerie ni, ker pač nisem poskusil pizze! cena pizze marinara s parmezanom je 9 evrov, kar ni niti tako malo, še posebej, če jo primerjam s ceno pizze marinara v L’Antica Pizzeria da Michele, Neapelj kjer je marinara 5 evrov.

Gostilnica 5 6 kg na Eipprovi marinara je pizza brez sira in pika had testira pizze
Gostilnica 5 6 kg na Eipprovi marinara je pizza brez sira in pika had testira pizze
  1. je sploh oseba s katero nimaš problemov?mislim,da ni problem v drugih ampak v tebi.

    1. recimo s teboj nimam tezav. torej ni tezava v meni, kajne in tvoja trditev pade v vodo .. poskusi ponovno

Komentarji so zaprti.