nsi bomoljubja nsi bomoljubja

NSi, kaj je to bomoljubje / ko politična stranka za samopromocijo izkoristi športnike

NSi je v teh dneh “launchala” kampanjo BOMOLJUBJA. Gre za zelo neposrečeno “rešitev”, ko so poskušali skupaj spraviti 30 let in domobljubje, ampak izpadlo je bomoljubje, ki sicer nima vezo z ničemer. Prav tako pa so se za lastno promocijo odločili, da izkoristijo športnike – me zanima, če imajo urejene avtorske pravice s fotografi in če se športniki strinjajo z objavo svojih fotografij za potrebe politične propagande.

To, da se politiki “šlepajo” na športnike je znano. Samo primer precednika si lahko pogledamo, ko maha z zastavo na vsakem športnem dogodku, medtem ko gleda stran, ko država in ablast uničuje vrhunski šport.

Ampak pri NSi so šli korak dlje. Odločili so se, da bodo uporabili besedo bomoljubje za uspehe športnikov s katerimi se sedaj dičijo. Medtem, ko je ta aktualna ablast, katere del so, onemogočala športnikom treninge, jih sedaj uporabljajo kot glavne nosilce sporočila njihovega bomoljubja. Žalostno, zelo žalostno.

Sicer ima NSi že dolgo zgodovino prisvajanj dosežkov drugih za lastno korist. Tudi s prizidkom doma upokojencev v Jurišincih pri Ptuju je bilo podobno, pa tudi z vlaki Alenke Bratušek in odprtjem železniške postaje, kjer so si vse zasluge pripisali v NSi. Torej nič novega.

Resnično me zanima, če so jih dali športniki dovoljenje za objavo fotografij v takšnem kontekstu. Še posebej, ker je večina teh športnikov profesionalcev in je to njihov kruh. Od vseh športnikov na slikah je edino Primož Peterka bil zaposlen v vojski v času svojih uspehov, vsi ostali pa niso imeli koristi od države. Ampak NSi jih sedaj izkorišča za lastno promocijo.

Upam, da kdo dregne v tale osir in dobimo odgovore, če se športniki strinjajo s takšno promocijo politične stranke, ki si lasti bomoljubne zasluge za uspehe naših športnikov v 30 letni zgodovini Slovenije.

Grda igra NSi. Zelo grda! Namesto, da bi vlagali v šport in mlade, ste bili med tistimi, ki so se strinjali z odloki in ukrepi vlade in tako uničili generacije športnikov, ki zaradi odlokov niso smeli trenirati!

nsi bomoljubja
nsi bomoljubja
  1. Bolano, a od zakompleksanega in frustriranega lažnivca Tonina drugega ni pričakovati ….

Komentarji so zaprti.