Vlozni listi za starostnike v DSOjih odlocali o tem kdo ne bo delezen bolnisnicnega zdravljenja Vlozni listi za starostnike v DSOjih odlocali o tem kdo ne bo delezen bolnisnicnega zdravljenja

Zakaj plačujem zdravstveno in dopolnilno zavarovanje, če nimam dostopa do zdravnika?

Verjetno nisem edini, ki se mu je v zadnjem letu zastavilo vprašanje – zakaj plačujem zdravstveno in dopolnilno zavarovanje, če nimam dostopa do zdravnika? Covid-19 situacija in ukrepi te vlade so namreč povsem spremenili dostop do zdravnikov, predvsem pa onemogočili normalno poslovanje zdravstvenega sistema in čakalne vrste, ki so bile že tako rak rana našega zdravstva so se še dodatno podaljšale.

Slovensko zdravstvo je že vrsto let podhranjeno. V Sloveniji se pač raje vlaga v vojsko, kot pa v zdravstvo, kajne Tonin? To so te prioritete, ko se potem lahko v “posrani” srajci slikaš na tanku in pa mečeš bombe naokoli kot oseba, ki potrebuje strokovno pomoč.

Ko je Covid-19 “vstopil” v Slovenijo, je šlo tudi naše zdravstvo v nek čuden status in če nisi imel agilnega osebnega zdravnika, potem je bilo nemogoče priti do njega. Nekateri so se prilagodili situaciji in začeli uporabljati novodobne komunikacijske kanale in začeli komunicirati preko elektronskih sporočil in izdajali recepte tudi preko telefonskih klicev, drugi se pač niso oglašali na telefon in so mirno ignorirali paciente, ki so tako izgubili možnost do zdravljenja in dostopa do receptov.

Čakalne vrste so se enormno povečale, kajti določeni oddelki v bolnišnicah so postali Covid-19 oddelki. Zdravniki so za svoje delo dobivali odlične dodatke, kajti vlada jih je nagradila, narod pa je ostal pred vrati, kajti za Covid bolnike so bila izplačila iz državne blagajne hudo bogata in bolnišnicam se ni splačalo obdelovati bolnikov pri katerih ni RVC tako visok.

Državljano smo torej več kot leto plačevali storitve, ki so nam bile dostopne teoretično, v praksi pa se je pokazalo, da temu ni tako. Sicer ne povsod in niso vsi zdravniki izkoristili tega, nekateri so pač očitno bolj človeški in jim je jasno njihovo poslanstvo, medtem ko so se drugi požvižgali na vse skupaj in so jim bili dodatki na prvem mestu.

Posledice nedelovanja zdravstvenega sistema v tem letu bodo “prinesle rezultate” v naslednjih letih in upam, da ne bodo posledice hujše kot pa so bile posledice Covid-19 v Sloveniji.

Torej vprašanje za ablast – zakaj plačujem zdravstveno in dopolnilno zavarovanje, če nimam dostopa do zdravnika? Ker mesečno to ni zanemarljiv strošek, še posebej ob dejstvu, da ti vlada prepove opravljati dejavnost, ti za to ponudi pomoč, potem pa spremeni pogoje in moraš vračati denar nazaj državi?!?!

Vlozni listi za starostnike v DSOjih odlocali o tem kdo ne bo delezen bolnisnicnega zdravljenja