zlica cepivo zlica cepivo

Odkar sem cepljen sem postal magneten / vilica se mi je prilepila na kožo na mestu cepljenja

V teh dneh so antivakserji na spletu odkrili posnetek, kjer se ljudem, ki so “bili cepljeni prilepijo različni predmeti na mestu cepljenja”. Kovanci, magneti, žlice in vilice na rokah so njihovo najmočnejše orodje s katerimi bijejo boj z vsemi, ki so se cepili. Če bi taisti ljudje vsaj malo poznali delovanje magnetov, predvsem pa malce fizike, se ne bi tako sramotili, predvsem pa se ne bi oklepali te “teorije zarote” kot pijanec plota. Seveda nič od tega kar trdijo ne drži. Vas zanima zakaj?

Antivakserji so prepričani, da s cepivom dobite vase kovine. Ki poskrbijo za to, da magnet deluje na mestu cepljenja. Ali pa da se bo žlica prilepila na vašo kožo na mestu cepljenja. Ali pa da se bo kovanec prilepil na mestu cepljenja. Osnovnošolska fizika bi bila dovolj, da ne bi širili takšnih nebuloz, ampak oni so nad fiziko in osvnonimi pojmi, kar samo še dodatno dokazuje njihovo poznavanje teme o kateri “razpravljajo”. Jeba je, če postaneš strokovnjak na podlagi fejsbuk videov.

Seveda sem moral preizkusiti če deluje. In očitno jaz nisem bil cepljen s pravim cepivom, kajti pri meni nič od tega ne deluje! No, deluje, če se poslužim trikov, ki pa nimajo veze s cepljenjem, ampak s preprosto fiziko.

Najprej sem poskusil s kovancem za 10 centov. Glede na njegovo sestavo in ker kovanec pač ni magneten, se ni zgodilo nič, razen da sem moral pobirati kovanec. Če bi antivakserji vsaj vzeli bakreni kovanec za 5 centov, ki je magneten, bi vsaj pokazali osnovno poznavanje delovanja magnetizma.

Potem sem vzel magnet in upal, da se mi bo prilepil na mestu cepljenja. Pa vendar zopet razočaranje – očitno nimam v sebi dovolj “kovin”, da bi deloval. Torej tudi to ne deluje, čeprav so videli posnetek na fejsbuku, kjer to deluje! Ti šment, poznavanje magnetizma bi jih rešilo sramote.

In potem še zadnji poskus – vilica! Pripravim vilico, pripravim roko. Se dotaknem roke na mestu cepljenja z vilico in mi vilica pade na nogo. Na srečo se ni zapičila v nogo, saj bi sicer antivakserji trdili, da je to posledica magnetizma.

Seveda obstaja možnost, da sem dobil placebo – kot so začeli svoje nebuloze naprej širiti antivakserji, ko jim poveš, da ne razumejo osnovnih pojmov magnetizma. Ampak tudi temu ni tako. Ampak s tem naj se ukvarjajo sami.

Pa vendar je spodaj fotografija kako je vilica na moji roki, kajne? Kako hudiča?

Poznavanje fizike in poznavanje težnosti, predvsem pa geometrije reši to zadevo. Roko sem rahlo dvignil, dodatno “poslinil” vilico in ti šment – zgleda kot da je vilica “magnetizirana” na mestu cepljenja. Ko sem roko spustil za par centimetrov, sem doživel hladen tuš – zopet je padla na tla.

Torej so se antivakserji še enkrat ustrelili v koleno. Ampak oni so videli posnetke na fejsbuku, no. Seveda potem to drži, kajne?

Suma sumarum: po cepljenju ne boste privlačili vozil nase, ker imate v sebi “kovine”. Pri cepljenju ne boste dobili vase mikročipov, kajti tudi čipi potrebujejo vir energije. Prav tako po cepljenju ne boste postali magnetni človek. Ampak za antivakserje je vse to popolnoma nepomembno, saj za njih je video s fejsbuka vse kar šteje.

zlica cepivo
zlica cepivo
  1. Odlično ti gredo od rok troli, domoljupci in ablast, cepljenje in cepiva pa ne ravno. Upam da ti fejsbuk res ni merodajen vir informacij…

Komentarji so zaprti.