proslava shutterstock 1 proslava shutterstock 1

Bo letošnja proslava ob 30. obletnici osamosvojitve tudi samo za izbrance / bomo ostali ostali za ograjami

Ablast, ki se boji svojega ljudstva je slaba ablast. Ta ablast, ki jo imamo zadnje leto in par mesecev je šolski primer tega. In posledično so tudi proslave ob osamosvojitvi samo za izbrance, vsi ostali pa lahko ostanemo za ograjami na veliki oddaljenosti od prizorišča, da ne bi slučajno komurkoli prišlo na misel, da bi prišel bližje “izbrancem” ljudstva, ki si očitno ablast predstavljajo precej po svoje.

Lansko leto smo imeli ob dnevu osamosvojitve shutterstock proslavo, ki je bila namenjena izbrancem. Celotno središče Ljubljane je bilo za vse ostale smrtnike zaprto in zabarikadirano z ograjami in robocopi. Tako je ablast pokazala kaj si misli o svojih državljanih.

O tistih, ki plačujemo davke in čigar denar so zadnje leto delili naokoli, da so nekateri domoljupci dejansko dobili občutek, da ta ablast deli svoj denar. Ne. Delijo naš denar. Delijo denar, ki ga bomo mi odplačevali. Kljub temu, da so jih bile polna usta obljub in pomoči in reševanja gospodarstva, je situacija povsem drugačna, predvsem pa je dejstvo, da so najbolj prišli skozi cerkveni veljaki in tisti, ki imajo partijsko SdS izkaznico. Za tiste ni bilo krize, ampak to je že druga zgodba. Nazaj k proslavi.

Prepričan sem, da si ablast tudi letos ne bo dovolila, da bi kdorkoli motil njihov domoljupski program, predvsem pa ablast ne bo dovolila, da bi navaden plebs prišel na proslavo, ki je namenjena zgolj in samo izbrancem – v Sloveniji so izbranci tisti s partijsko SdS izkaznico in tisti kameleoni, ki znajo hitro menjati barve in to počnejo ob menjavi ablasti.

Verjetno se masikdo spomne, da je bilo v drugih časih, ko so bili na ablasti drugi ljudje to malce drugače. Da si lahko prišel do prizorišča proslave in jo spremljal. Ampak časi se spreminjajo. In ablast, ki se boji svojega ljudstva je pač trenutno na ablasti. Ko se zamenja bomo verjetno državljani spet dobrodošli, da pridemo na proslave in dogodke, ki niso zgolj namenjeni eliti, ampak so namenjeni nam, državljanom Slovenije.

Če se še kdo sprašuje kdo Slovence deli na prvorazredne in drugorazredne, je odgovor seveda na dlani.

Aja, všeč mi je, ko so SdSovci postavili en billboard ob avtocesti, kjer čestitajo ob 30. obletnici Slovenije. In Slovenija je napisana z rdečo barvo. Ni naključij, kajne? Očitno Janez živi v komunizmu in zato so določeni ukrepi takšni kot so pri nas.

proslava shutterstock 1