proslava proslava

Zakaj Rumeni jopiči niso bili povabljeni na državno proslavo in so prišli na Prešernov trg

Včeraj se je na Prešernovem trgu odvijala altenativna proslava od državnem prazniku. V bistvu proslava državljanov, ki smo zadnje leto in pol postali drugorazredni. Medtem, ko so imeli prvorazredni svojo proslavo na Trgu republike. Ampak Rumeni jopiči, podporniki ablasti očitno niso bili povabljeni na državno, saj so prišli na alternativno proslavo na Prešernov trg.

Obisk Rumenih jopičev je bil povsem pričakovan. Deja vu. To so počeli že lansko leto, ko smo se ob petkih dobivali na protestih. Prišli so zraven in dvigovali desnice v zrak. Tokrat so poskusili z enakim manevrom preprečiti dogajanje na Prešernovem trgu. Vendar jim tokrat ni uspelo uzurpirati dogajanja, kot je bil njihov namen.

In to bi se zgodilo, če ne bi udeleženci proslave in Jaša začeli pozivati policijo, da naj naredijo red in jih odstranijo. Policija jih je obkolila in po skandiranju množice tudi odpeljala.

Na posnetku od 4:40 naprej

Opravili so identifikacijo in jih z maricami odpeljali. Dogodek, ki bi bil povsem minoren in nepomemben, če ne bi bil povsem pričakovan. No ja, verjetno je bilo vse skupaj dogovorjeno in zato policija tudi ni odpeljala vseh, ki so prišli delat “zdraho” na Prešernov trg.

Škoda, ker jih ni ablast povabila na svojo proslavo in bi lahko tam uživali. Tako pa so motili več 10.000 glavo množico, ki ni bila zaželena na državni proslavi. Ker Slovenija že dolgo časa ni dežela vseh Slovencev, ampak zgolj in samo podpornikov SdSa!

proslava
proslava
  1. Misliš playboya z modrimi špegli? Tistega, ki je na Kotnikovi megafon od policajev dobil?

  2. Aja, vprašanje se nanaša na: “No ja, verjetno je bilo vse skupaj dogovorjeno in zato policija tudi ni odpeljala vseh, ki so prišli delat “zdraho” na Prešernov trg”.

Komentarji so zaprti.