zvem zvem

Vrhunec slovenske digitalizacija leta 2021 / papirno EU digitalno Covid potrdilo poslano po pošti

V teh dneh bo ablast pošiljala papirna digitalna potrdila o cepljenju, prebolelosti in testiranjih po pošti! Da. Digitalna potrdila bodo natisnili in jih poslali ljudem po pošti na dom. Dobrodošli v letu 2021! In dobrodošli v družbi, ki se zavzema za digitalizacijo – ablast je ustanovila tudi strateški svet za digitalizacijo, ki ima tako butaste predloge, da niso vredni niti komentarja.

Ker Slovenija nima aplikacije (čeprav so zanjo dali preko 1.000.000 evrov), ki bi omogočala digitalno potrdilo na telefonu, so se očitno odločili, da se gredo “digitalizacijo”. Na tako butast način, da sem presenečen, da se raje niso odločili, da bi pošiljali CDje naokoli (Mojca Škrinjar bi bila neskončno vesela), ali pa da bi to storili s pomočjo golobov.

Sicer si lahko digitalno potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali pa testiranju prenesete preko portala zVem – kjer dobite občutek, da ste prišli v letu 1992 (manjka samo še under construction znak). Prav tako vam bo ablast omogočila, da vam bodo lahko digitalno potrdilo natisnili v vseh lekarnah v Sloveniji.

Ker res Slovenija ni imela dovolj časa, da bi se pripravila na to, kajne? Ker to je ta digitalizacija o kateri so vse predstavnike ablasti tako polna usta. In ja, smo deset let za leseno žlico!

zvem
zvem