proslava proslava

Aleš Hojs in nadzor nad policijo / rumeni jopiči so prvi začeli s kršitvami javnega reda in miru

Prav groteskno je v teh dneh opazovati zagovarjanje in poskuse reševanja rumenih jopičev, ki so prišli na proslavo in začeli s kršenjem javnega reda in miru. Ker so pri tem posredovali policisti, sta se Olaj in Hojs odločila, da bosta opravila nadzor nad delom policije. Zgolj za to, ker gre za rumene jopiče, ki so intimna opcija SdSovcev. Pa vendar posnetki prikazujejo vse skupaj v drugačni luči, kot pa želi to Hojs prikazati.

Dogajanje na Prešernovem trgu dobiva vsak dan malce drugačno podobo. SdS in njihovi domoljupci so vse skupaj hoteli zapakirati kot “napad na rumene jopiče”, ki so bili naključno na Prešernovem trgu s transparentom, ki je imel vsebino Thompsonove pesmi in so jih “grd in zlobni komonisti, ki so se zbrali na antiproslavi nadlegovali”, se sedaj v javnosti pojavljajo posnetki, ki prikazujejo za kaj jih je policija odstranila in odpeljala s Prešernovega trga.

Policija je reagirala zaradi kršitve javnega reda in miru s strani rumenih jopičev. In so zgolj in samo opravljali naloge, ki jih morajo opravljati.

Glede na to, da se rumeni jopiči niso pojavili prvič na protestih – se spomnite njhovega prvega prihoda, ko je nekdo med njimi v preveliki vnemi začel salutirati z desno roko in tako uničil celotno njihovo strategijo, da bi se prikazovali kot domoljupci? Prav smešno, kajne?

Ampak še bolj smešno je, da se Olaj in Hojs odločata za nadzor nad delom policije zgolj in samo za to, ker gre za pripadnike frakcije njihove stranke. Očitno jih želita zaščititi. Pa vendar se ob tem zastavlja preprosto vprašanje – je Hojs odredil nadzor nad delom policije v primeru, ko so se policisti spravili na protestnike, ki so brali ustavo? Je Hojs odredil nadzor nad delom policije v primeru, ko je nasilnik fizično obračunal z novinarjem, policistom in so policisti zgolj in samo opazovali vse skupaj?

Teh primerov je še milijon, pa vendar je odgovor vedno ne. Ne, Hojs ni odredil nadzora, se je pa za to potezo odločil sedaj, ko je treba “pod omaro spraviti sranje, ki so ga ustvarili rumeni jopiči” in pri tem vrgli spet slabo luč na SdSovce.

Kaj se je torej dogajalo na antiproslavi? Iz spodnjega posnetka je razvidno, da so JRM kršili JRM, tako da se ni nihče zarotil proti njim.

Spet je nekdo imel “prehitre prste” in posledično je potrebno sedaj sanirati vse skupaj. Sicer jim ne uspeva, ampak ni panike, bodo pač spremenili zakone, ali pa zamenjali ljudstvo, če se ne bomo strinjali z njimi.